ITM Gorj: „Concilierea“ dintre sindicate şi administraţie, pe 5 martie

Sindicaliştii de la Federaţia Naţională Mine Energie şi trei inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj vor avea pe 5 martie, la ora 10.00, concilierea cu administraţia CE Oltenia, după ce liderii au declanşat conflict de muncă. 

ITM Gorj i-a desemnat pe inspectorii Alexandru Căruntu, Elena Diculescu şi Lidia Turtoi să discute cu administraţia şi sindicaliştii din CEO. Întâlnirea are loc pe 5 martie, în ziua în care 5.000 de oameni ies în stradă. FNME a solicitat în scris, companiei energetice, următoarele drepturi: câştigul mediu lunar în anul 2015 să fie identic cu cel din anul 2014 indexat cu rata prognozată de creştere a preţurilor pe anul în curs, bonusurile, facilităţile şi alte drepturi de natură salarială şi nesalarială să rămână neschimbate în anul 2015 raportate la cele acordate în anul 2014, sumele destinate biletelor de odihnă şi tratament acordate în anul 2014 să fie transformate în vouchere de vacanţă, prima de vacanţă să fie inclusă în indemnizaţia de concediu de odihnă astfel încât nici o categorie de salariaţi, exceptând funcţiile de conducere, să nu aibă pierderi provenite din această transformare. Sindicatele spun că aceste solicitări pot fi aplicate pentru că în proiectul Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe 2015, productivitatea muncii în unităţi valorice pe total personal mediu creşte cu 14% faţă de anul anterior.

Sindicaliştii spun că sunt soluţii pentru acordarea acestor venituri şi propun, printre altele, eliminarea cheltuielilor cu sponsorizările şi a celor cu activitatea echipelor sportive susţinute de CEO. „Toate încercările de manipulare ale Directoratului CEO cât şi ale liderilor sindicali aserviţi acestora sunt sortite eşecului deoarece încalcă prevederile art. 5 alin. 1 şi 2 din Codul Muncii, privind principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii“, susţin cei de la FNME printr-un comunicat de presă.

„Urmează să facem paşii pentru declanşarea conflictului de muncă. Grupul Solidaritatea din Federaţia Univers, pentru că şi Univers s-a rupt în două, fiind lideri care au trădat“

Adrian Marciuc, prim-vicepreşedinte Federaţia Univers

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: