ITM Gorj spune azi dacă e legal sau nu concediul de aşteptare

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj va decide astăzi care dintre salariaţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) pleacă în concediu de aşteptare de la 1 martie.

Mai mult, directorul carierei Roşiuţa, Florentin Gheorghescu, a declarat că din informaţiile pe care le are ITM a dat aviz negativ concediului de aşteptare.

Romanescu: Dacă nu respectă contractul nu putem fi de acord

Angajaţii  SNLO ce consideră că au fost trecuţi abuziv pe liste de concediu de aşteptare nu trebuie să-şi facă probleme. Actul adiţional semnat între sindicate şi administraţie nu poate fi pus în aplicare fără avizul ITM. Astfel, inspectorii de muncă susţin că în cazul în care se va constata că persoanele în cauză, potrivit contractului individual de muncă, ar fi trebuit să fi păstrate în funcţii nu-şi vor da avizul. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj ar fi trebuit ca vineri, 11 februarie să se pronunţe în acest caz, însă a fost amânat pentru astăzi. „Nu am dat răspunsul deocamdată pentru că trebuie verificate bine documentele. Dacă nu respectă anumite lucruri prevăzute în contract nu putem fi de acord“, a precizat George Romanescu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: