Iulia Taşcău, premiată de ministrul Daniel Funeriu

Iulia Taşcău, singura elevă din judeţul Gorj care a reuşit performanţa de a obţine media zece la examenul de bacalaureat din acest an, va fi premiată pe 28 iulie la Bucureşti, în cadrul unei ceremonii speciale organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Alături de proaspăta absolventă a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” (CNTV) din Târgu Jiu vor mai fi prezenţi la festivitatea de premiere peste 60 de zecari de la Bac.

Iulia Taşcău este foarte încântată că săptămâna viitoare va ajunge la Ministerul Educaţiei, unde va fi premiată pentru rezultatele sale de ministrul Daniel Funeriu. Tânăra consideră că iniţiativa Ministerului este una lăudabilă, deoarece în acest fel sunt încurajaţi elevii care muncesc. „Sunt foarte mulţumită de rezultatele mele, mai ales că este munca mea, depusă pe parcursul celor patru ani de liceu. De asemenea, sunt foarte bucuroasă că o să ajung la Minister şi o să fiu premiată de domnul ministru. Consider că este foarte bine să fie încurajaţi elevii care muncesc, ştiu ce vor şi nu abdică de la obiectivele lor. Nota zece a fost pentru mine o dorinţă care s-a îndeplinit”, declară Iulia Taşcău.

Premii la olimpiade şi concursuri

Pe parcursul anilor de studiu urmaţi la CNTV din Târgu Jiu Iulia a participat la numeroase olimpiade şi concursuri, care au adus premii importante şcolii. „Am participat la foarte multe olimpiade şi concursuri. La competiţia „Euroscola” am câştigat premiul I, care este şi cel mai important pentru mine. A fost o experienţă de neuitat să prezint şcoala, alături de altă colegă de-a mea, la Parlamentul European, în italiană şi în germană”, mai precizează tânăra. Pentru a face performanţă a pus pe primul loc şcoala. „Am muncit foarte mult şi toate persoanele care mă cunosc ştiu acest lucru. Pe primul loc am pus întotdeauna şcoala, aşa cum am fost învăţată de mică, şi nu am renunţat la ideile acestea”, menţionează Iulia.

Vizualizări: 368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: