Iulia Vână: Ponta va aduce un mare investitor la Bumbeşti Jiu

Iulia Vână, viceprimar al municipiului Târgu Jiu, a declarat aseară la un post local de televiziune că la nivelul guvernului s-a discutat despre aducerea în perioada imediat următoare a unui mare investitor la Bumbeşti Jiu, în parcul industrial. Directorul parcului a menţionat că momentan nu există teren disponibil, dar există soluţie pentru extinderea cu 11 hectare.

Viceprimarul Iulia Vână a spus ieri „în premieră” la TV Sud că la guvern s-a discutat despre aducerea unui mare investitor în parcul industrial de la Bumbeşti Jiu. Acesta a spus că nu poate da mai multe relaţii, dar că este vorba de o firmă importantă. „Nu vreau să stric surpriza, dar o să vedeţi că va fi o mare realizare”, a spus Iulia Vână, dând impresia că ştie despre ce firmă este vorba.

Toader Pasti: Nu avem teren

Directorul Parcului Industrial Bumbeşti Jiu, Cristian Toader Pasti, a spus că nu ştie despre ce investitor este vorba şi nu vrea să se îmbete cu apă rece. „Actualul parc industrial este plin în proporţie de 90%. Nu avem soluţii pentru un mare investitor, pentru că nu avem teren. Dar este acea discuţie pentru a prelua 11 hectare de la UM Sadu, despre care vorbim de un an şi jumătate. S-a blocat undeva la guvern, mai este nevoie de semnături de la Ministerul Justiţiei, Ministerul de Finanţe, Ministerul Economiei. Din câte am înţeles, domnul Ponta a dat dispoziţie domnilor Chiţoiu şi Boian să urgenteze treaba”, a spus Cristian Toader Pasti, care crede că desele schimbări de miniştri au întârziat aprobarea proiectului.

Este practic vorba despre achiziţionarea de către Consiliul Judeţean Gorj a unui teren de la UM Sadu, care va fi obligată să folosească banii pentru plata datoriilor la buget. CJ Gorj va primi bani la rectificarea de buget.

CERERE

Cristian Toader Pasti a spus că şi în prezent sunt cereri pentru teren în parcul industrial, dar nu există disponibil. „Şi ieri a venit un investitor interesat de 5.000 de metri pătraţi. Nu avem de unde. Este vital acel transfer de la uzină către noi”, a spus directorul parcului.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: