Iulian Popescu: La secția 6, a fost un bambilici

Rezultatele alegerilor de duminică încă au ecouri pe plan politic după multele suspiciuni de fraudă. O altă problemă semnalată în spațiul public vine de la fostul prefect Iulian Popescu. Acesta a declarat, într-o emisiune la Radio Infinit, că buletinele de vot nu au fost îndreptate și spre camera tabletei așa cum cere legea. În foarte puține secții din Târgu Jiu s-a întâmplat acest lucru, a mai adăugat Iulian Popescu. 

Fostul prefect al județului Gorj și fost candidat la Primăria Târgu Jiu, Iulian Popescu a dezvăluit o parte din neregulile care au fost semnalate după alegerile de duminica trecută. 

Pe lângă numărătoarea care pare că s-a făcut, în multe secții, ca în schițele lui Caragiale, nici procedurile nu au fost respectate. De exemplu, toate buletinele ar fi trebuit să fie arătate spre cameră și filmat acest moment ca să existe dovada unui proces electoral corect până la capăt. Însă doar câteva secții din Târgu Jiu ar fi respectat această regulă.

„Se clasifică fiecare buletin de vot pe tipul de alegeri și partid și abia apoi se numără. Când se numără, se ridică fiecare buletin de vot, se arată la camera video și la fiecare membru al secției de votare și se pune în grămada asociată respectivului partid. Lucru care nu s-a întâmplat. Nu cred că sunt cinci secții din cele 58 din Târgu Jiu unde să se fi arătat la camera video și fiecare buletin să fie parcurs. S-a ajuns ca patru sau toți membrii secției de votare își băgau mâinile în vot, inclusiv observatorii care nu aveau voie. Ei numărau într-o grămadă fără să știe dacă buletinele PNL erau și în alte grămezi, de exemplu. Nu s-a verificat ștampila de control. Doar întâmplător pentru că am avut observatori vigilenți s-au găsit într-o secție șapte buletine fără ștampila de control, toate la PSD, suspiciunea fiind că ele au fost introduse după procesul electoral pentru că atunci când se deschide secția, se ștampilează toate buletinele. Cum au ajuns acestea neștampilate nu știm”, a declarat Iulian Popescu într-o emisiune la Radio Infinit.

Cât privește întâmplarea de la secțua 6 din Târgu Jiu, Iulian Popescu spune că „a fost un bambilici”. Cazul de aici a ajuns și în presa națională după ce au fost rătăcite buletinele de vot. O zi întreagă s-au căutat în două TIR-uri buletinele care trebuiau să fie renumărate. S-a găsit sacul, nu și buletinele. Apoi s-au numărat din nou și au fost depistate greșeli în dreptul a șapte partide din 11, fapt care n-a făcut decât să ridice și mai multe suspiciuni și întrebări asupra acestui scrutin. 

Vizualizări: 1,942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: