Ivăniși: Candidăm sub sigla PER, dar ADN își păstrează identitatea

Alternativa pentru Demnitate Națională Gorj nu va candida sub sigla proprie la alegerile parlamentare din 6 decembrie, chiar dacă a fost cel mai bine plasat dintre partidele mici la alegerile locale. Nicolae Ivăniși, coordonatorul politic al ADN Gorj, a spus că la nivel național a fost constituită o coaliție de partide mici, care va propune candidați sub sigla Partidului Ecologist Român. Asta deoarece, la nivel național, PER a avut cel mai bun rezultat dintre partidele mici.

Potrivit lui Ivăniși, vor fi între opt și 12 partide în această coaliție, dar și organizații neguvernamentale. Ținta este depășirea pragului electoral de 5% și accederea în parlament. “În Gorj, vom avea liste complete la Senat și Camera Deputaților. Se lucrează la dosare”, a spus Ivăniși la Accent TV, precizând că până acum voturile s-au dispersat între partidele mici, iar de asta au profitat aceleași câteva partide care se perindă la guvernare.

ADN a avut aproape cinci mii de voturi în Gorj, de trei ori mai multe decât PER, dar Ivăniși nu crede că vor fi confuzii majore în rândul electoratului: “Lumea înțelege, nu avem un electorat care nu pricepe despre ce este vorba. Candidăm sub sigla PER, dar ADN își păstrează identitatea. Este o alianță care arată că în fiecare partid mic sunt oameni bine intenționați, care pot schimba ceva. Bob cu bob, de la mic se face mare”.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 22 octombrie. Până acum, doar PNL și Alianța USR-PLUS și-au anunțat candidații în Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 2,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: