„Jaful” de la canalizarea din Alimpeşti, neconfirmat de anchetatori

Marele dosar cu un prejudiciu de aproape un milion de lei în care a fost anchetată primăriţa din Alimpeşti, Elena Mosor, s-a încheiat cu un şi mai mare SUP, adică scoatere de sub urmărire penală. Cercetările vizau modul în care instituţia condusă de aceasta a realizat în comună reţeaua de canalizare, anchetatorii având suspiciuni că preţurile la unele materiale ar fi fost supraevaluate.

Tot proiectul era estimat la peste 2,3 milioane lei, iar peste o treime din acesta ar fi reprezentat sume supraevaluate pentru materialele folosite la realizarea canalizării. Dosarul a ajuns şi la DNA Târgu Jiu, dar tot nu au fost descoperite suficiente probe care să o incrimineze pe primăriţă, precum şi pe alţi subordonaţi ai acesteia.

Mosor spune că a ştiut de la început că este nevinovată şi îl arată cu degetul pe mai vechiul său adversar Leonida Belgher, despre care spune că o reclamă pentru orice i se pare lui în neregulă. Primăriţa a avut mai multe reclamaţii înregistrate împotriva sa de-a lungul celor cinci mandate pe care le are în fruntea comunei Alimpeşti, la începutul anului ea dându-l în judecată pe adversarul său şi cerându-i daune morale de o jumătate de miliard de lei vechi. Procesul dintre cei doi, unul dintre multele în care aceştia s-au reclamat reciproc, a fost soluţionat de instanţa de la Novaci zilele trecute printr-o sentinţă care împacă şi capra şi varza. Primăriţa nu a câştigat daunele morale, dar speră ca măcar Belgher să fie „mai documentat” atunci când o atacă în public.

„Ştiu clar că sunt expusă, fiind o persoană publică, de asta nici nu m-am supărat pe el, dar el chiar mă are numai pe mine în vizor de ani de zile şi, culmea, fără să aibă vreun motiv temeinic. M-a reclamat şi pentru canalizare şi pentru nu mai ştiu ce şi nu s-a adeverit niciuna din acuzaţiile lui. L-am dat în judecată măcar pentru a-l mai potoli, pentru că poate îşi dă seama şi el că exagerează. Nu am câştigat, la Judecătorie cel puţin, procesul cu daunele, dar şi dacă îl câştigam credeţi că aveam de unde să iau bani de la Belgher? Poate pătura din geam, că ştiu că nu are de unde. Important este că la organele de anchetă mi-am dovedit nevinovăţia, dar de ce să pierd eu atâta timp şi să stau în stres atâta vreme ca să demonstrez că nu am făcut un lucru doar pentru că mă reclamă cineva care are ce are cu mine?”, se întreabă retoric primăriţa care l-a făcut KO pe Belgher la toate alegerile la care acesta a intrat în luptă cu ea.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: