Jandarmii simulează o încăierare la stadion

Jandarmii gorjeni vor simula în această dimineaţă, la ora 10.00, pe stadionul municipal, modul de intervenție în cazul desfășurării unui meci de fotbal. Astfel de acțiuni se derulează de obicei înainte de desfăşurării unor meciuri importante, când capacitatea de intervenție a forțelor de ordine este pusă în mod real la încercare. De data aceasta este însă vorba de un simplu antrenament, menit să îi ajute pe jandarmi să reacţioneze corespunzător în situaţii reale, mai ales că de luna viitoare se reia campionatul de fotbal şi forţele de ordine vor fi tot mai solicitate până în vară.

La exercițiu va participa întregul efectiv al Detașamentului Mobil de Intervenție, precum și cadre din comandamentul unității. Se va urmări în special modul de acţiune al subunitaţii mobile de jandarmi în situaţia în care autocarul cu suporteri oaspeţi este atacat de suporterii locali. Prin simulare se ia în calcul şi modul de intervenţie pentru sancţionarea unui suporter care a încercat să pătrundă în stadion cu materiale interzise şi a fost reţinut de forţele de ordine sau modul de acţiune al dispozitivelor de ordine publică în situaţia evacuării galeriei.

„Etapele aplicaţiei tactice vor cuprinde următoarele probleme: -modul de acţiune al subunităţii mobile de jandarmi în situaţia în care autocarul cu suporteri oaspeţi este atacat de suporterii locali; -realizarea dispozitivului pentru asigurarea ordinii publice pe timpul afluirii în stadion a grupurilor de suporteri la o poartă de acces; -modul de acţiune al efectivelor de jandarmi pentru sancţionarea unui suporter care a încercat să pătrundă în stadion cu materiale interzise şi a fost reţinut de forţele de ordine -modul de acţiune pentru sancţionarea unui grup de suporteri care au fost evacuaţi din tribună de către forţele de ordine; -modul de acţiune al dispozitivelor de ordine publică în situaţia evacuării galeriei. Exerciţiul demonstrativ, are rolul de a urmări modul de acţiune al forţelor de ordine pentru aplicarea în mod unitar a prevederilor cuprinse în Legea nr.4/2008 pentru prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive, precum şi a Instrucţiunilor comune ale Jandarmeriei  Române, Ligii Profesionoste de Fotbal şi Federaţiei Române de Fotbal privind asigurarea desfăşurării în bune condiţii a meciurilor de fotbal, în situaţia producerii pe stadion a unor fapte reprobabile (altercaţii între suporterii echipelor de fotbal, aruncarea cu obiecte interzise în suprafaţa de joc, manifestări obscene contrare bunelor moravuri, etc.)”, informează instituţia printr-un comunicat de presă.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: