Japonezii grăbesc demararea investiţiei de la Rostramo

Primăria Târgu Jiu a eliberat deja certificatul de urbanism pentru fabrica de cablaje ce urmează să fie construită de japonezi la Rostramo. Potrivit viceprimarului Aurel Popescu, până la sfârşitul lunii noiembrie, investitorii vor intra în posesia autorizaţiei de construcţie, urmând ca din decembrie să înceapă lucrările de amenajare a halei unde se va desfăşura activitatea de producţie. Primăria Târgu Jiu urmează să amenajeze o parcare pentru angajaţii fabricii de cablaje, chiar în incinta Rostramo.

Fabrica de cablaje ce va fi construită de compania Sumitomo şi-ar putea începe activitatea în primăvară. Asta pentru că japonezii au intrat deja în posesia unora dintre avizele necesare amenajării clădirii. „Până la sfârşitul lunii noiembrie, proiectul şi avizele vor fi luate, urmând să solicite autorizaţia de construire. În luna decembrie, odată eliberată autorizaţia de construire, se va trece la modernizarea halei în care va fi activitatea fabricii de cabluri”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.
Japonezii au intrat deja în posesia certificatului de urbanism şi au solicitat şi celelalte avize necesare autorizaţiei de construcţie. Dacă investitorii au promis că vor angaja în prima fază peste 500 de persoane, Primăria Târgu Jiu s-a angajat să le amenajeze o parcare chiar în curtea fostei fabricii Rostramo. „Noi va trebui să amenajăm zona, va trebui să amenajăm o parcare, mai ales pentru viitorii angajaţi de la fabrica de cablaje. Trebuie o parcare mare şi sunt discuţii să fie amenajată tot în interiorul fostei fabrici Rostramo. Este un spaţiu privat, dar s-au purtat discuţii cu lichidatorul judiciar pentru a găsi varianta de a prelua primăria această zonă ca s-o amenajeze”, a precizat Aurel Popescu.

Vizualizări: 909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: