Controale și amenzi la brutării

O mulțime de nereguli au găsit inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj la două brutării care funcționează pe raza comunei gorjene Bîlteni. În urma unor controale efectuate săptămâna trecută, fiecare unitate a fost sancționată cu câte 10.000 lei pentru nerespectarea unor măsuri lăsate de inspectorii DSV Gorj în urma unor controale anterioare.

Mai exact, autoritățile au constatat că porţiunile deteriorate ale pavimentului şi plafonului nu au fost reparate, chiuveta din spaţiul de producţie nu a fost echipată cu facilităţi igienice, iar fişele de monitorizare specifice sistemului de autoverificare nu au fost actualizate. De asemenea, inspectorii DSV Gorj au concluzionat că la aceste brutării nu au fost efectuate analize de laborator la produsele finite.

Tot săptămâna trecută, în urma unui control desfășurat de inspectorii DSV Gorj împreună cu inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Târgu Jiu, au fost aplicate două amenzi de câte 10.000 lei administratorilor unor standuri de comercializare a legumelor şi fructelor din Târgu Jiu. În acest caz, sancțiunile au fost aplicate pentru desfăşurarea de operaţiuni de comerţ intracomunitar, respectiv comerţ cu ridicata şi transport de produse alimentare fără a deţine documente de înregistrare eliberate de DSV Gorj pentru activităţile respective.

O amendă de 10.000 lei a primit și patronul unei societății din Dolj. În urma unui control în trafic, pe raza localității Rovinari, inspectorii DSV Gorj au verificat un mijloc de transport al societăți încărcat cu trunchi de merluciu. Sancțiunea a fost aplicată pentru transportul necorespunzător al peştelui.

Vizualizări: 1,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: