Jiul Rovinari, trei medaliaţi la Naţionalele de tineret la box

Clubul Sportiv Jiul Rovinari a reuşit performanţa de a da un campion naţional de tineret al României la box, Ioan Ianis Deaconu, sportiv pregătit de antrenorul Nicu Marian. La Campionatele Naţionale de tineret de la Bacău sportivii de la Jiul au mai cucerit şi alte două medalii de bronz prin Ionuț Adelin Nicola şi Nicolae Fabian Mişcodan.

Campionatul Național Under 19 ani la box pentru tineret s-a desfășurat săptămâna trecută, la Bacău, încheindu-se în week-end cu faza finalelor. Clubul Sportiv al Primăriei Rovinari, Jiul, a calificat în fazele finale patru sportivi dintre care trei s-au întors chiar cu medalii. Competiţia care s-a desfăşurat la Sala Sporturilor din Bacău a reunit la start 82 de sportivi de la 50 de cluburi.

Sportivul Ioan Ianis Deaconu, pregătit de antrenorul Nicu Marin, la CS Jiul Rovinari 2016, a reuşit să intre în posesia medaliei de aur la Campionatul Național de Tineret de la Bacău, fiind declarat campion național al categoriei 69 de kg. Clubul Sportiv Jiul Rovinari a participat cu patru sportivi la acest campionat, alţi doi dintre aceştia reuşind să se claseze pe podium.

Ionuț Adelin Nicola a câştigat bronzul la categoria 64 kg iar Nicolae Fabian Mişcodan s-a clasat tot pe locul trei la categoria 91 kg, cel de-al patrulea participant fiind  Orlando Florian Tăran care a rămas în afara podiumului la categoria 56 kg.

Rezultatele exceptionale obținute de acești sportivi gorjeni  au făcut ca județul Gorj să ocupe locul 2 pe țară la aceste campionate în clasamentul pe medalii.

Edilul oraşului Rovinari, Robert Filip, s-a arătat mândru de performanţele pugiliştilor pregătiţi la clubul primăriei, aceştia nefiind la prima reuşită în acest an. „Vreau să le mulţumesc tuturor sportivilor şi antrenorilor pentru energia pozitivă şi performanțele aduse clubului nostru, şi care fac eforturi pentru ca imaginea sportivă a orașului sa fie respectată în toată țara. Vreau sa le mulţumesc şi părinților care sunt alături de acesti tineri minunați. Vă felicit din toată inima! Bravo!”, a scris pe pagina sa primarul Filip.  

De remarcat faptul că performanţele nu sunt întâmplătoare la Jiul Rovinari, primăria investind în mod constant în sportul juvenil în ultimi ani şi mai ales acordând sportivilor care se pregătesc la Rovinari indemnizaţii de efort.

Vizualizări: 619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: