Cefalan: Marea provocare a fost încorporarea hotelului MTS în noul stadion

Stadionul din Târgu Jiu este gata şi se lucrează doar la documentele prin care acesta va fi preluat de la constructori şi va fi încredinţat Primăriei Târgu Jiu. Directorul de investiţii al CNI, Adrian Cefalan, a precizat pentru gsp.ro că ridicarea stadionului a  întârziat şi pentru că a trebuit păstrat în picioare Hotelul Sport al MTS.

Stadionul din Târgu Jiu s-a ridicat practic de mai mulţi ani, iar lucrarea este în conservare de cel puţin doi ani şi jumătate. Problemele au apărut la această arenă pentru că, deşi constructorii şi-au finalizat lucrarea, Primăria Târgu Jiu nu realizase partea exterioară a lucrărilor care îi aparţinea prin contract. Fără să fie racordat la apă, gaze sau canalizare, stadionul nu putea fi recepţionat pentru că nu se puteau face probele tehnice ale lucrării.

În timp ce gorjenii vedeau stadionul ridicat, acesta nu putea fi recepţionat pentru că nu avea realizată reţeaua de canalizare, nici menajeră şi nici cea pluvială, acestea fiind realizate recent, la fel ca şi aleila împrejmuitoare. Acum CNI a dat în sfârşit undă verde pentru recepţia lucrărilor şi se pare că din octombrie se va putea vedea şi fotbal pe noul stadion.

Adrian Cefalan, director de investiţii în cadrul CNI, a recunoscut că şi pe parcursul ridicării stadionului au apărut mari greutăţi din cauza incorporării Hotel Sport în perimetrul adiacent stadionului. "Marea provocare pentru constructori a fost încorporarea hotelului MTS în noul stadion. Avea fundații comune cu vechea arenă, a trebuit să lucrăm aproape cu penseta în zona respectivă", a precizat Adrian Cefalan pentru gsp.ro.  

În prezent se mai lucrează doar la câteva retuşuri exterioare pe care le realizează o societate a primăriei la esplanada din zona tribunei a doua unde va fi amenajată şi o parcare exterioară. În aceste condiţii, oficialii CNI se aşteaptă ca arena de la Târgu Jiu să devină operabilă cel mai târziu la începutul lunii octombrie.

Afirmaţia îi aparţine directorului de investiții al CNI, Adrian Cefalan, care este convins că în următoarele săptămâni se va efectua recepția complexului, după care Primăria va trebui să-și treacă în patrimoniu noua construcție, iar apoi stadionul va intra în circuitul competițional.

Galerie foto


Vizualizări: 764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: