Supercupa Gorjului merge la Gilortul Cărbuneşti (FOTO)

Gilortul Cărbuneşti a câştigat duminică ultimul trofeu pus în joc de AJF Gorj pentru acest an, Supercupa Gorjului. Campioana Gorjului, Gilortul Târgu Cărbuneşti, a învins greu, la loviturile de departajare, câştigătoarea Cupei României, faza judeţeană, Unirea Cruşeţ.

Supercupa Gorjului ajunge anul acesta la Cărbuneşti, la campioana din 2019 a Gorjului, Gilortul, care a trecut destul de greu de echipa care în acest an a intrat în posesia trofeului judeţean al Cupei României, Unirea Cruşeţ. Pe un teren destul de afectat de caniculă, şi cu foarte puţină iarbă, cele două echipe au căutat după victorie dar nu au reuşit să o obţină nici una dintre ele în timpul regulamentar de joc.

Jocul nu a fost lipsit de spectaculozitate, pentru că s-au marcat 8 goluri în 90 de minute, după care, scorul fiind egal, 4-4, s-a ajuns la loviturile de departajare, unde spectatorii au mai putut vedea încă şase reuşite din penalti, scorul final fiind 8 – 6 în favoarea campioanei Gilortul. Deşi la pauză conduceau cei de la Cruşeţ, jocul a fost întors de mai multe ori de cei de la Gilortul, în repriza a doua aceştia egalând de fiecare dată când Unirea a condus pe tabelă, chiar în minutul 90 Andrei Meliță reuşind, la ultima fază a meciului, să împingă jocul spre loviturile de departajare prin golul său care a stabilit scorul final de 4-4.  „Partida plină de suspans a adus suporterii noștri de la agonie la extaz, băieții noștri reușind să revină în joc de 3 ori. O dispută cu 8 goluri în timpul regulamentar de joc, majoritatea dintre ele reușite în urma unor execuții de excepție”, au scris cei de la Gilortul pe pagina oficială.

Până la finalul meciului, după loviturile de departajare, Gilortul s-a impus dramatic în supercupă, graţie experienţei mai mari a jucătorilor în executarea penaltiurilor.  

Cei de la Gilortul au punctat de patru ori, în timp ce jucătorii Unirii Cruşeţ nu l-au învins pe portarul Paștiu decât de două ori. Unirea Cruşeţ, chiar dacă a pierdut meciul, merită felicitări pentru ambiţia de care au dat dovadă jucătorii şi modul în care au pregătit acest meci, ştiut fiind că la judeţ campionatul se va relua mai târziu decât la Liga 3.

Pe de altă parte Gilortul nu a putut alinia la start unsprezecele standard, menajând o serie de jucători pentru debutul noului sezon, programat săptămâna viitoare. Iar în ultima săptămână cei de la Cărbuneşti s-au despărţit şi de antrenorul Octavian Iordache, cel cu care echipa a promovat în Liga 3, meciul din supercupă fiind pregătit de antrenorul secund şi jucătorul Alexandru Avramescu.

Gilortul Târgu Cărbunești – Unirea Crușeț 8-6 (1-2, 4-4)

Stadion comunal din Scoarța (fără iarbă)

Au marcat: Avramescu (13’), Sorea (64’, 65’), Meliță (90’)/Agiu (7’, 49’, 82’), Gheorghe (32’).

Din loviturile de departajare au înscris: Avramescu, Cocioabă, Meliță și Cîrstoiu, pentru Gilortul, Iovanovici și Agiu, pentru Unirea. Au ratat: Sorea / Nicolae și Bugiu.

Au arbitrat: Mihai Catrinoiu, ajutat la cele două linii de Nicușor Buzner și Vasile Chitu. Arbitru de rezervă – Gheorghe Ionescu.

Observator de joc – Emanoil Popescu, observator de arbitri – Ioan Rădulescu.

Gilortul: A. Paștiu – Buzurin (57’ Gîlceavă), Amzucu (57’ Dumitru), Dolcescu, Cocioabă – Cîrstoiu, Avramescu – Almăjanu, Sorea, Bubuioc – Meliță.

Galerie foto




Vizualizări: 1,667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: