Alina Butnariu, la al treilea titlu de campioană a României

Atleta clubului CS Pandurii Târgu Jiu, Alina Butnariu, a cucerit al treilea titlu de campioană naţională din cariera sa. Sportiva pregătită de antrenorul Ion Bură s-a clasat pe prima poziţie a podiumului la Campionatul Naţional de Maraton, competiţie care a avut loc în week-end la Piatra Neamţ.

Chiar şi fără a avea la dispoziţie pista modernă de atletism a stadionului din Târgu Jiu, obiectiv pe care îl privesc deocamdată ca pe un muzeu, atleţii clubului Pandurii Târgu Jiu aduc în continuare medalii, aşa cum au obişnuit târgujienii de peste 20 de ani. Noile generaţii de atleţi talentaţi descoperiţi de antrenorii Ion Bură şi Viorica Dima, continuă pe aceiaşi linie a performanţelor de top.

Cea mai recentă performanţă vine dinspre cea mai dificilă probă a atletismului, maratonul montan, iar aceasta îi aparţine atletei Alina Butnariu, sportivă care a cucerit cea de-a treia medalie de aur din cariera sa, devenind campioană naţională de maraton.  Alina a câştigat medalia de aur la Campionatul Național de Maraton montan, 40 km. Competiţia a avut loc în localitatea Damuc, din Piatra Neamț, acolo unde sportiva pregătită de antrenorul Ion Bură a sosit prima, iar pe locul doi s-a clasat tot o sportivă a clubului Pandurii, Mihaela Ceveie, sportivă antrenată de fosta campioană Viorica Dima, de asemenea antrenor cu mari performanţe la CS Pandurii.

Acestea nu au fost singurele performanţe din acest week-end ale sportivilor clubului târgujian, pentru că la un alt concurs de maraton, care a avut loc în paralel cu campionatul naţional, „Cupa Hăşmaş”, s-au remarcat Mihaela Cepoi, care a obţinut locul I în concursul Open Seniori, și Cristi Brujan, altlet care a sosit pe locul doi la Open Seniori, ambii sportivi fiind antrenaţi de Ion Bură.

Vizualizări: 432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: