Jocuri de culise pentru şefia DSV Gorj

Nicolae Călescu, şeful interimar al Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj, nu a promovat concursul pentru ocuparea funcţiei de director executiv. La concurs s-a înscris şi medicul Florian Ghica, însă contracandidatul lui Călescu nu a intrat la proba scrisă din cauză că nu a trecut de limba străină. Potrivit unor surse din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare, cărţile ar fi fost făcute în aşa fel încât pe funcţie să revină Ion Iliuţă, detaşat până la sfârşitul anului la Bucureşti. Iliuţă a fost detaşat la Autoritatea Naţională, la puţin timp după ce demisionat din funcţia de conducere. Aceleaşi surse spun că lui Iliuţă i s-ar fi cerut demisia, cu promisiunea că va reveni pe funcţie odată ce liberalii ajung la putere.

Nicolae Călescu nu a mai fost chemat la interviu, după ce în urmă cu aproape două săptămâni a susţinut concursul pentru funcţia de director executiv. Acesta este convins că a picat examenul. „Nu am primit nimic oficial până acum, dar din discuţiile purtate cu colegii din ţară, am înţeles că nu am promovat concursul, a fost un dezastru, doar doi au luat proba scrisă din opt directori care au participat pentru direcţiile din ţară. Colegul meu, Florian Ghica, nu a intrat la proba scrisă din cauză că a picat testul la limba străină. Probabil, postul va fi scos din nou la concurs. Voi candida din nou”, a declarat Nicolae Călescu, cel care exercită interimar atribuţiile de conducere a DSV.

Surse din cadrul instituţiei spun că se ştia încă dinainte de examen că postul de la Gorj va rămâne neocupat. Asta pentru că i s-ar fi promis lui Ion Iliuţă că va reveni în funcţie la începutul anului viitor. După ce a demisionat din funcţia de director, Ion Iliuţă a trecut pe postul de şef Serviciu Antifraudă, în momentul de faţă fiind detaşat pe un post de director în cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru o perioadă de şase luni. Acesta conduce temporar Direcţia de Control Nonanimal.

Iliuţă spune că nu mai este interesat de postul de director al DSV Gorj. „Pe mine nu mă mai interesează funcţia de director executiv, mi-am făcut stagiul suficient, de aceea mi-am şi dat demisia. Nu am purtat nici o negociere să revin pe acel post. Ştiţi cum zicea Băsescu, când ajungi pe un post mare e greu să mai vii pe un post mic. Mi-am dat demisia de bună voie şi nesilit de nimeni. Detaşarea este până pe 31 decembrie, există varianta de a veni pe postul şef de serviciu, pe care-l ocup în organigrama Direcţiei. Eu am locul de muncă la Târgu Jiu, dar deocamdată sunt la Autoritatea Naţională”, a declarat Iliuţă.

Coincidenţă sau nu, interimatul lui Călescu expiră tot la sfârşitul anului. Cu toate acestea, nu crede că Iliuţă ar fi interesat să-i ia locul.  „Domnul Iliuţă nu are cum să revină pe funcţia de director executiv, dumnealui e pe un post inferior, poate să revină pe postul de pe care a plecat, la şef Serviciu Antifraudă. Am înţeles că ar fi avut la Bucureşti că să vină pe postul de director adjunct, după ce va ieşi domnul Covrig la pensie. Eu nu ştiu exact ce vrea domnul Iliuţă. Probabil, vrea să vină înapoi pentru că este greu acolo, departe de casă”, a precizat Nicolae Călescu.

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: