Jocuri de noroc fără licenţă

Multe dintre societăţile comerciale gorjene care se ocupă de exploatarea jocurilor de noroc fac acest lucru fără să deţină licenţă. În urma controalelor efectuate săptămâna trecută de către comisarii Gărzii Financiare Gorj, un agent economic din Ţânţăreni s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de exploatare fără licenţă a jocurilor de noroc şi de evaziune fiscală.

Astfel, la sediul societăţii a fost identificat un aparat de joc electronic cu câştiguri de tip „slot machine” care era exploatat fără a deţine autorizaţiile şi licenţele necesare organizării şi exploatării jocurilor de noroc. Prin fapta sa, agentul economic a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 33.000 lei, ce constă în taxa de obţinere a licenţei (25.000 lei) şi taxa anuală ce trebuie achitată pentru fiecare maşină (aparat) de joc în parte (8.000 lei/aparat). Mai mult, asupra sumelor încasate şi neînregistrate în evidenţele contabile s-a estimat un impozit pe profit datorat de 144 lei, aferent numai sumelor aflate în joc, care s-au putut proba că au fost încasate. Cercetările vor fi continuate de către parchet, urmând să fie sesizată şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj pentru efectuarea inspecţiei fiscale.

Contrabandă cu cartofi

În acelaşi timp, au continuat acţiunile de supraveghere  a agenţilor economici care sprijină activităţile infracţionale de contrabandă în pieţele şi târgurile din judeţ. În acest caz, au fost identificaţi cinci agenti economici care deţineau şi comercializau produse agroalimentare fără documente legale, fiind sancţionati cu amenzi în suma totală de 13.000 lei. De asemenea, au fost confiscate sume şi bunuri de peste 5.600 lei, dintre care 2.636 lei sume băneşti şi cantitatea de 3.017 kg. cartofi. Nu în ultimul rând, un agent economic din Tismana s-a ales cu activitatea suspendată trei luni de zile pentru neutilizarea aparatul de marcat, iar două firme din comunele Alimpeşti şi Turburea care nu detineau casa de marcat au activitatea suspendată până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale. În total, săptămâna trecută au fost verificaţi 45 agenţi economici, dintre care 32 au fost sancţionaţi contravenţional, totalul amenzilor aplicate şi al sumelor de bani supuse confiscării în aceasta perioadă fiind de peste 640 milioane lei vechi.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: