Jonglerii cu posturile de la instituţiile de cultură din Gorj

Instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean Gorj înfiinţează şi împart posturi după cum trebuie angajaţi nişte oameni. Biblioteca Judeţeană a înfiinţat recent un post de redactor, care a fost ocupat prin concurs de Viorel Surdoiu, până atunci inspector de specialitate la Centrul de Promovarea a Culturii Tradiţionale. Vechiul post al lui Surdoiu a fost împărţit în două jumătăţi de normă: una i-a revenit prin concurs lui Viorel Gârbaciu, ieşit la pensie de la şefia Şcolii Populare de Artă, iar pentru cealaltă jumătate va fi organizat concurs. Potrivit unor surse, îl va câştiga o consilieră a preşedintelui CJ Gorj.

Fostul director al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, Viorel Gârbaciu, este angajat de câteva zile cu jumătate de normă la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Conducerea instituţiei de cultură a spus ieri că s-a organizat concurs pentru această funcţie pe 17 august şi că Viorel Gârbaciu a fost singurul candidat.

Funcţia pe care o deţine în prezent Gârbaciu a fost a lui Viorel Surdoiu, cel care tot în urmă cu puţin timp a promovat concursul organizat de Biblioteca Judeţeană pentru ocuparea unui post de redactor. ”Postul a fost scos la concurs în data de 17 august, a fost un singur candidat, domnul Viorel Gârbaciu, care a ocupat postul cu jumătate de normă. Nu s-a ocupat cu normă întreagă pentru că am sperat ca cealaltă jumătate de normă să fie ocupată de o persoană tânără care încet să poată prelua responsabilitatea integrală a fişei de post foarte complexe pe care o presupune fostul post al domnului Surdoiu”, a spus Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj.

Cealaltă jumătate de normă va fi scoasă la concurs peste aproximativ o lună, a precizat Cepoi. ”Este vorba de domeniul cultură scrisă, literatură, simpozioane tematice, festival de umor, cultură şi relaţiile cu mass media. Surdoiu a fost la vremea respectivă o alegere cât se poate de fericită, având şi experienţă în mass media şi fiind şi scriitor. Cealaltă jumătate de normă va fi scoasă la concurs după ce trece perioada de 30 de zile de la ultimul concurs. A fost voinţa lui, eu l-am bătut două luni de zile la cap să nu renunţe”, a spus Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj.

Surdoiu: Rămân în domeniu

Viorel Surdoiu a ocupat timp de şapte ani postul de inspector de specialitate în cadrul CJCPCT Gorj, fiind ieri cam rezervat în declaraţii. ”Consider că această schimbare este binevenită în viaţa mea, în viaţa profesională. M-am apropiat mai mult de un domeniu pe care îl îndrăgesc foarte mult, cărţile, şi faptul că o să am posibilitatea să lucrez cu tinerii este un lucru şi mai bun pentru mine. Rămân în acelaşi domeniu de cultură, dar cu alte valenţe. Am lucrat şapte ani la Centrul Judeţean de Promovare şi Conservare a Culturii Tradiţionale Gorj pe funcţia de inspector de specialitate”, a spus Viorel Surdoiu.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: