Noi reguli pentru obţinerea permisului auto

Gorjenii care fac în prezent o şcoală de şoferi trebuie să ştie că regulile pentru obţinerea permisului auto s-au modificat în favoarea lor. Ştefan Ţacu, şeful Serviciului de Permise Gorj, a precizat ieri că noile reguli vor intra în vigoare din 5 octombrie 2015.

Reguli noi pentru obţinerea permisului auto. Candidaţii respinşi la proba practică a examinării pentru obţinerea permisului auto nu vor mai fi nevoiţi să susţină din nou proba teoretică, potrivit unui act normativ publicat la sfârşitul săptămânii trecute în Monitorul Oficial. Ordinul privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului va intra în vigoare din 5 octombrie 2015. La nivelul judeţului Gorj, lunar sunt aproape 2.000 de candidaţi care susţin aceste probe, însă doar 32% promovează examenul. ”Ordinul de modificare intră în vigoare pe 5 octombrie, aşteptăm să intre în vigoare. În judeţul Gorj, la proba teoretică participă lunar în jur de două mii de candidaţi şi dintre aceştia în jur de 32% promovează examenul pentru obţinerea permisului auto. Taxa este, de la a treia examinare, 84 de lei, până la a treia examinare taxa este de 6 lei”, a precizat Ştefan Ţacu, şeful Serviciului Permise.

În prezent, pentru a obţine permisul, cei care sunt respinşi la proba practică trebuie să dea din nou ambele probe. Potrivit actului normativ, candidaţii care nu vor mai susţine încă o dată proba teoretică vor trebui să facă cel puţin şase ore de pregătire practică. Candidaţii admişi la proba teoretică vor avea la dispoziţie un an de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică şi practică pentru a trece de proba practică, chiar şi din mai multe încercări.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: