Jos Băsescu!

În sfârşit, ne-am lămurit ce conţineau hârtiile pe care le-a împărţit preşedintele Băsescu la Bruxelles, la fotografia de familie. Era un acord între el şi Ponta prin care-şi impuneau reciproc tot felul de chestii, ca şi când nu le mai ajunge nici Constituţia şi nici legile pe care le-au făurit împreună sau separat. Acordul a fost semnat şi datat, nu aşa cum au spus Ponta şi Antonescu, că n-a fost semnat, nu s-a promis, nu s-a dat şi nu s-a luat nimic. Acest acord este pentru semnatari şi pentru martorul de serviciu, Crin Antonescu, un fel de mică Constituţie, de care nu ştim cine avea nevoie, că noi, poporul, avem nevoie de mult timp de o Constituţie şi nu de o mică Constituţie.

Băsescu i-a chemat pe cei doi la Cotroceni unde aceştia s-au dus fără să cârâie, pe furiş şi noaptea ca hoţii de cai. Una dintre prevederile acordului a fost aceea conform căreia părţile să se adreseze la persoana a doua plural, adică să se adreseze reciproc cu “dumneavoastră” Parcă îl şi aud de acum înainte pe Băsescu spunându-i lui Ponta, fără să încalce acordul: ”dumneavoastră, porcule….”.  Documentul  semnat şi parafat de cei doi contravine Constituţiei pentru că o dublează, iar asta nu face decât să relativizeze Constituţia. Ce credeţi că are greutate mai mare: o înţelegere informală cum este acordul în discuţie (fără valoare juridică sau gir popular) sau Constituţia (cu valoare juridică şi validare populară)?!

Preşedintele Băsescu şi-a permis  joaca de-a legiuitorul, profitând de faptul că Dottore nu are minte nici cât un pui de curcă şi, pentru a fi desemnat premier, era în stare să înghită nu numai un porc cum a făcut Băsescu, ci chiar un c…t mare. Să redactezi şi să semnezi un "acord" care nu se referă decât la lucruri ce ORICUM trebuia să funcţioneze LEGAL şi, mai ales, un acord scris referitor la lucruri care ţin de un elementar bun-simt...! Doamne, ce penibili!!!

Şi după toate astea să-l mai dai şi unor lideri europeni!!! Băsescu nu mai are simţul ridicolului, pur şi simplu! Aşa cum am promis, după ce prin numirea lui Ponta ca premier a dovedit că a înghiţit porcul şi că nu are nici cuvânt şi nici onoare, mă alătur celor care strigă: ”Jos Băsescu!”, chiar dacă mulţi dintre voi nu cred…

Şi încă ceva. Pedeliştii, câţi mai sunt, ar trebui să se simtă mult mai jigniţi decât useliştii de un asemenea acord. Pentru că au fost sacrificaţi cu bună ştiinţă de preşedinte. De ce tac toţi?

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: