Jucătorii renunţă la salarii pentru a salva Pandurii

Pandurii Târgu Jiu caută în continuare soluţii pentru plata datoriilor clubului către doi jucători de origine sârbă care au evoluat la echipă înaintea intrării în insolvenţă. Fotbaliștii de la Pandurii sunt dispuşi să doneze o parte dintre salariile restante din acest sezon, pe care clubul urma să le achite în aceste zile, pentru a salva echipa de depunctarea dictată de FIFA.

Conducerea clubului a făcut apel la suporteri, acţionari şi sponsori pentru a putea achita datoriile către jucătorii Gordan Bunoza şi Nikola Vasiljevic, altfel clubul riscă depunctarea şi, implicit, retrogradarea în Liga 3.

Jucătorii, practic, şi-au îndeplinit misiunea sportivă de a salva echipa de la retrogradare cu o etapă înainte de finalul sezonului, dar acum au declarat că sunt dispuşi să ajute şi la plata datoriilor către jucătorii care au reclamat clubul la FIFA. Prin vocile căpitanilor de echipă, Denis Brînzan, dar şi al doilea căpitan, George Tudoran, aceştia au comunicat luni că sunt dispuşi să renunţe la o parte din restanţele financiare pe care clubul Pandurii le mai are de achitat către ei, în aceste zile conducerea anunţându-i că urma să fie plătit un avans din aceste datorii.

Brînzan: Facem acest gest pentru clubul Pandurii

Gestul jucătorilor, care vor să contribuie şi la salvarea pe cale administrativă a clubului, vine într-un moment critic pentru Pandurii şi e motivat de păstrarea rezultatelor muncii pe care au depus-o în cel mai dificil sezon pentru echipa din Târgu Jiu de la intrarea în insolvenţă.

Căpitanul Denis Brînzan a explicat decizia sa şi a colegilor prin faptul că vor să fie alături de Pandurii până la final, în acest caz finalul fiind plecarea lor către alte echipe mai bune. „Eu personal, dar şi întregul lot al echipei Pandurii am fi de acord să renunţăm, dacă nu la toate restanţele salariale, măcar la o parte din restanţe pentru a putea să se ajungă să se plătească acele amenzi pe care clubul le are de plătit jucătorilor sârbi. Facem acest gest pentru clubul Pandurii. Cum am stat atâta timp şi am jucat fără a ni se face plata salariilor, vrem să fim alături de club şi acum, în ultimele momente pe care le mai petrecem aici. Pentru că sunt convins că, mulţi dintre noi, vor pleca de la Pandurii, dacă nu acum în vară, poate în iarna viitoare vor pleca la echipe mai bune, şi măcar aşa să facem ceva pentru acest club înainte de a pleca”, a spus Brînzan care nu este încă în situaţia de a pleca de la Pandurii.   

Tudoran:  Sperăm că, la un moment dat, ne vom recupera banii

Unul dintre jucătorii care se desparte de Pandurii în această vară este golgheterul George Tudoran, jucător de bază în acest sezon şi al doliea căpitan de echipă pe lista lui Adrian Bogoi. El a semnat în iarnă un contract cu Rapid şi se va despărţi de Pandurii după meciul de la Cluj din ultima etapă. Şi Tudoran spune că susţine acest gest al colegilor de echipă, dar a precizat că speră ca jucătorii să îşi recupereze apoi banii pentru care au muncit la Pandurii: „Ne-am gândit să facem acest gest, pentru că, dacă tot am reuşit să ne salvăm pe plan sportiv, să ajutăm clubul şi să îl salvăm şi pe plan administrativ, şi să fie totul bine pentru Pandurii la final de sezon. Vom vedea cum va fi, aşteptăm şi procesele care mai sunt pe rol să se finalizeze şi sperăm că, la un moment dat, ne vom recupera banii. Sperăm să se strângă suma necesară pentru a nu fi depunctată echipa, noi avem încredere în conducerea clubului că problema se va rezolva”.

FIFA a sancţionat clubul Pandurii cu o depunctare de nouă puncte, din cele acumulate la finalul acestui sezon, dacă nu va plăti jucătorilor Bunoza şi Vasiljevic o sumă care se ridică la aproximativ 80.000 de euro.

Vizualizări: 1,151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: