UEFA ia în calcul anularea sezonului în Europa

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, anunță o criză fără precedent în fotbalul european. Deşi a pregătit mai multe scenarii de reluare a acestui sezon, şeful fotbalului european spune că  dacă nu se va juca atunci, sezonul e pierdut.

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a acord un interviu pe cât de sincer, pe atât de dureros, în cotidianul italian La Repubblica. Oficialul forului european anunță că fotbalul din întregul continent va suferi foarte tare de pe urma crizei provocată de pandemia de coronavirus.Cu mai toate campionatele Europei suspendate, mai puțin cel al Belarusului, Ceferin trage un semnal de alarmă și declară că este foarte posibil ca unele competiții interne de prim rang să nu fie încheiate, iar acest aspect ar atrage de la sine găuri mari financiare pentru cluburi.

„Nimeni nu ştie când se va încheia pandemia. Noi avem un plan A, B sau C: noi suntem în contact cu ligile, cluburile, avem un grup de lucru. Va trebui să aşteptăm ca toate celelalte sectoare. Criza loveşte şi cluburile şi nimic nu va mai fi ca înainte după acest an teribil”, a declarat Ceferin pentru publicația din Peninsulă.

Președintele UEFA susține că toate competițiile interne trebuie finalizate până la sfârșitul lunii iunie, pentru a nu da întregul fotbal și program competițional peste cap. „Reluarea la jumătatea lunii mai, în iunie sau chiar la finele lui iunie. Dacă nu vom reuşi, sezonul este probabil pierdut. Dar neştiind când se va încheia pandemia, noi nu putem să avem un plan definitiv”, a mai punctat Ceferin.

Vizualizări: 749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: