Lupuț: Pentru club, Ordonața de Guvern înseamnă mult

Cluburile din toate cele trei eşaloane caută în această perioadă să reducă pierderile şi unele au apelat la negocieri cu jucătorii pentru a le reduce contractele. Antrenorul Cristian Lupuţ a precizat că în cazul clubului ACS Viitorul Târgu Jiu nu s-a ajuns la astfel de măsuri şi a explicat că Ordonanţa dată de guvern cu privire la şomajul tehnic ar  putea ajuta cluburile mici.

Cristian Lupuţ, antrenorul echipei ACS Viitorul Târgu Jiu, spune că la echipa sa, pentru moment, nu s-a pus problema ca jucătorii să primească mai puțin decât sumele menționate în contracte:  ”Nu s-a adus la cunoștința noastră faptul că trebuie să ne taie salariile”.

Totuși, în cazul în care Ordonanța de Guvern va fi pusă în practică, Cristian Lupuț a afirmat că aceasta va fi de mare ajutor cluburilor, în special pentru cele din ligile inferioare. „Ordonanța de Guvern ne va ajuta foarte mult, 100 la sută. Nu numai pe noi, ci în general pe toată lumea. Pentru cluburile mici ar fi un ajutor extraordinar, pentru Liga 2 și Liga 3. Ar fi o mână mare întinsă din partea Guvernului României. Liga 1 primește bani buni de la televiziuni, la Liga 2 este o sumă, dar destul de mică. Cred că acoperă deplasările cu echipa pe un sezon, atât. Pentru noi, pentru club, Ordonața de Guvern înseamnă mult”, a declarat Cristian Lupuț pentru Liga2.ro.

În această perioadă, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din România, FCSB, a anunțat că reduce la jumătate toate salariile pe perioada stării de urgență, iar cine nu acceptă este liber să plece. Alte cluburi  mai mici, precum cele din Liga 2 sau 3, au ales varianta de a-și trimite toți angajații în șomaj tehnic.

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: