Floroiu: Pauza aceasta forţată ar trebui să ne ajute

Fotbalul este într-o pauză impusă de restricţiile aplicate pentru reducerea infectării populaţiei cu noul coronavirus. Oficialii clubului Pandurii Târgu Jiu speră ca această pauză să fie benefică şi spun că  nu se aşteaptă ca Liga 2 să se reia nici în luna mai.

Atunci când FRF a dispus suspendarea tuturor competiţiilor se vorbea de o pauză până la  finalul lunii martie. Ulterior, starea de urgenţă decretată de preşedintele României a dus la vehicularea altei date, de 16 aprilie, atunci când s-ar ridica această stare. Dar cum decurg acum lucrurile ar putea urma încă o lună  de pauză,  ceea ce duce la data luată în calcul de FRF de 16 mai pentru ase relua campionatele. 

Directorul sportiv al celor de la Pandurii, Camilian Floroiu, este însă sceptic şi nu crede că  se va relua competiţia nici după data de 16 mai. „Pauza aceasta forţată ar trebui să ne ajute să vedem ce va fi pe viitor şi  vom afla la final dacă această pauză din campionat chiar va fi benefică. Ştiu că se urmăresc mai multe scenarii la nivel de FRF şi unul ar fi acela conform căruia, la finalul lunii mai să se reia campionatul, dar sunt foarte sceptic că se va putea. Nu ştiu dacă se va mai relua acest sezon şi am şi glumit cu profesorul, cu Călin Cojocaru, şi i-am  spus să  nu îşi ia doar ouă pentru Paşti, să îşi ia  şi brăduleţul de Crăciun, pentru că nu se ştie  când ne întoarcem în activitate”, a  spus Floroiu la Radio Infinit.

Floroiu a explicat de unde vine acest scepticism: „Se pare că la noi în România abia acum începe această criză pandemică a COVID 19.  Şi se vede că foarte mulţi dintre noi nu înţeleg situaţia şi nu respectă regulile şi pe cei de lângă ei. Şi asta ne afectează pe toţi foarte mult”.

Cei de la Pandurii pot fi ajutaţi în pauza forţată  să îşi plătească jucătorii şi angajaţii apelând la şomajul tehnic. În urma Ordonanţei de Guvern pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale, în contextul situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului şi cluburile de fotbal primesc un astfel de ajutor.

Fiecare sportiv va primi 75 la sută din salariu. Salariile sunt însă plafonate la un nivel maxim de 5500 lei, din care se va primi 4125 lei, echivalentul a 800 de euro. Marii beneficiari vor fi cluburile cu salarii mici, cele din Liga 2 şi 3.

Vizualizări: 519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: