Judecarea lui Ponta şi Ciurel începe anul viitor

Judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ieri respingerea cererilor de retrimitere a dosarului „Turceni - Rovinari” la procurorii DNA pentru refacerea rechizitoriului, pe motiv că acesta ar fi incomplet. Magistratul a stabilit astfel legalitatea probelor şi a actelor de urmărire penală, ceea ce face posibilă începerea judecăţii pe fond a dosarului, lucru care se va întâmpla, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

Deocamdată a fost stabilit doar un termen intermediar, pentru luna viitoare, în care să fie pusă în discuţie prelungirea controlului judiciar pentru unul dintre inculpaţi, respectiv senatorul Dan Şova. Începerea judecăţii în acest dosar face posibilă pronunţarea unei sentinţe după alegerile parlamentare care, în mod normal, ar trebui să aibă loc în toamna anului viitor, Ponta manifestându-şi deja interesul pentru a obţine un nou mandat de deputat de Gorj.

"Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr. 122/P/2012 din 16 septembrie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, privind pe inculpaţii Ciurel Laurenţiu-Dan, Cristea Dumitru, Graure Laurenţiu-Octavian, Şova Dan-Coman şi Ponta Victor-Viorel, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală", a decis magistratul de la instanța supremă. Următorul termen, cel intermediar, pentru discutarea controlului judiciar în privința lui Șova a fost stabilit pentru 17 decembrie, până atunci senatorul neavând voie să ia legătura cu ceilalți inculpați din dosar, inclusiv cu bunul său prieten Victor Ponta.

Deputatul de Târgu Jiu a fost trimis în judecată în acest dosar pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat cu mai mulți ani în urmă. Ponta este judecat în dosar alături de Șova, dar și de foștii directori generali de la Turceni și Rovinari, Dumitru Cristea, Octavian Graure și Laurențiu Ciurel, ei fiind cei care au semnat contracte de asistență judiciară cu casa de avocatură a lui Șova. Prin intermediul casei respective de avocatură  Ponta e acuzat că a încasat peste 181.000 de lei pentru activități judiciare pe care, în realitate, nu le-ar fi prestat, parlamentarul gorjean negând permanent acuzațiile DNA și precizând constant că este nevinovat.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: