Miner în stare gravă după ce a fost strivit de un mal de pământ

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, angajat al CE Oltenia la cariera Jilț Sud, a ajuns la spital cu răni grave după ce un mal de pământ s-a desprins şi a căzut peste el. Dănuț Clăpăneanu efectua manevre pentru poziţionarea transportorului de bandă, când sterilul s-a năvălit asupra lui. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce-l priveşte, mai ales că prezintă leziuni deschise la nivelul capului. Pentru că în acest caz este vorba de un accident la locul de muncă, evenimentul este anchetat de ITM Gorj.  

Dănuţ Clăpăneanu din comuna Grozeşti, judeţul Mehedinți, brigadier la cariera Jilţ Sud a CE Oltenia, cu o vechime de peste 30 de ani în câmpul muncii, lucra la transportorul de bandă în momentul în care malul de steril a căzut peste el. Minerul s-a ales cu multiple traumatisme şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu. Medicii spun că prezintă leziuni la nivel cerebral. "Este vorba de un pacient adus prin Urgenţă cu un accident de muncă, peste care a căzut un mal de pământ. Este politraumatizat, traumatism cranio-facial, hematom palpebral, nişte plăgi pe faţă, fractură de femur şi s-ar putea să fie probleme mai serioase la nivel cerebral motiv pentru care este în investigaţii. O să facă o examinare cu computerul tomograf, o să-l vadă specialiştii. Este stabil, conştient, nu sunt probleme deocamdată, dar nu se ştie cum va evolua", a explicat dr. Stanciu, purtător de cuvânt.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a deschis o anchetă în acest caz. "La cariera Jilţ Sud a avut loc un eveniment. O persoană, în timp ce efectua manevre pentru poziţionarea transportorului de bandă din buncărul benzii, s-a desprins o bucată de material steril şi în cădere a lovit respectiva persoană. L-a lovit în cap. A fost dus la spital în Târgu Jiu, am trimis o echipă de inspectori de muncă să vedem care este situaţia exactă şi, în funcţie de eveniment, vom demara măsuri legale", a declarat George Romanescu, inspectorul şef al ITM Gorj.

Reprezentanţii CE Oltenia nu au putut fi contactaţi pentru a comenta referitor la acest subiect. Directorul carierei Jilţ Sud, Viorel Vulpe, nu a dorit să facă declaraţii. Contactat telefonic, acesta a închis înainte de a aduce lămuriri legate de modul în care s-a produs acest accident de muncă. 

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: