Autospeciale noi în dotarea poliţiştilor de la Rutieră

Poliţiştii din Gorj vor merge de aici înainte în acţiunile pe care le vor desfăşura la nivelul judeţului în mai bune condiţii. Nu mai puţin de 6 autoturisme Volkswagen Polo au fost repartizate poliţiştilor gorjeni, pentru a fi folosite în misiunile rutiere, desfăşurate pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Autospecialele au fost achiziţionate în baza programului de înnoire a parcului auto al Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Acestea au motoare cu o capacitate cilindrică de 1.2, benzină. "Şase autospeciale VW Polo au fost repartizate poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj pentru a fi folosite în misiunile rutiere desfăşurate pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier. Acestea vor fi repartizate în cadrul structurilor de Poliţie Rutieră pentru desfăşurarea unor activităţi de siguranţă a traficului rutier şi pentru fluidizarea traficului", a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ)Gorj.

Autospecialele nou intrate în dotarea IPJ Gorj sunt prevăzute cu sisteme optico-acustice destinate activităţilor de poliţie rutieră. De asemenea, au fost prevăzute sumele de bani necesare pentru montarea sistemelor optico-acustice pe autospecialele intrate în dotarea I.P.J. Gorj în cursul anului 2015 şi distribuite structurilor de ordine publică. 

Programul de înnoire a parcului auto, iniţiat de MAI, a debutat în 2014, când Poliţia Română a fost dotată cu 257 de mijloace de transport destinate muncii operative, dintre care 15 motociclete, iar de la începutul anului 2015, i-au fost repartizate încă 2.386 de vehicule, destinate structurilor operative şi celor de ordine publică.

autospeciale_noi_ipj_2

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: