Au trecut 15 ani de la moartea jandarmului George Marchiş

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj a comemorat pe 13 noiembrie împlinirea a 15 ani de la tragicul eveniment petrecut la o discotecă din municipiul Tg-Jiu, în urma căruia eroul jandarm sublocotenent post mortem George Răzvan Marchiş şi-a pierdut viaţa, pe timpul executării unei misiuni.

În ziua de 10.11.2000, în jurul orei 23.00, jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru aplanarea unui conflict izbucnit între un grup de tineri la o discotecă situată în Complexul Parâng. La faţa locului, pe timpul încercărilor de aplanare a conflictului, şeful patrulei a fost lovit de mai mulţi tineri, iar jandarmul George Răzvan Marchiş s-a interpus între acesta şi agresori pentru a-l apăra, însă a primit mai multe lovituri puternice la cap.

Acesta fost preluat şi internat la Spitalul Municipal Tg-Jiu cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral închis stabilizat, apoi a fost transferat la Spitalul Craiova pentru mai multe investigaţii. Ulterior, a fost transportat cu un elicopter la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, însă cu toate eforturile depuse de medici, în dimineaţa zilei de 13.11.2000, George Răzvan Marchiş a decedat.

În fiecare an, în amintirea eroului jandarm, s-au desfăşurat la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj slujbe religioase oficiate de către preoţi, au fost păstrate momente de reculegere şi depuse coroane şi jerbe de flori la monumentul eroului jandarm amplasat în curtea interioară a unităţii cât şi la placa comemorativă dispusă în centrul municipiului Tg-Jiu. „Fapta eroică nu va fi uitată niciodată de colegii jandarmi, care îl vor omagia întotdeauna pentru că a respectat jurământul militar depus în faţa Drapelului de luptă al unităţii: ,,Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr tara chiar cu preţul vieţii. Jur să respect legile tării si regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu”. În Sala de tradiţii a unităţii, este realizat şi expus un fotodocumentar, prin care sunt exemplificate detaliile tragediei întâmplate acum 15 ani, iar printre cadrele active ale Jandarmeriei Gorj se găsesc şi foşti colegi de armată ai eroului”, arată un comunicat al IJJ Gorj.

DSC09341

MERIT

Pentru spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă George Răzvan Marchiş, prin Ordin al Ministrului de Interne din data de 13.11.2000, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem. Consiliului Local al Municipiului Tg-Jiu i-a acordat titlul de „Cetăţean de onoare”.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: