Judecată pentru că a umblat în conturile clienților

O fostă salariată a unei bănci din Motru a fost trimisă din nou în judecată de procurorii Parchetului din localitate, după ce, cu doi ani în urmă, aceasta a ajuns în spatele gratiilor, fiind acuzată că a „aranjat” conturile unor clienți pe care îi avea la banca la care lucra.

Lica Florea este acuzată de data aceasta că a păgubit-o pe Andruța Cotîrgășanu, după rețeta deja știută, BCR constituindu-se parte civilă în procesul respectiv, instanța fiind sesizată cu privire la rechizitoriul întocmit de procurori la sfârșitul lunii trecute.

Florea a mai fost acuzată de delapidare, în urmă cu doi ani Curtea de Apel Craiova stabilind ca ea să execute cinci ani de închisoare pentru faptele sale și, în plus, să îi despăgubească pe cei cărora le-a luat banii din conturi. „Obligă inculpata la plata sumei de 24.925 lei despăgubiri civile către p.civ. B.C.Română SA., agenţia Motru. Constată că prejudiciul produs părţii civile Burnaz Stelian a fost acoperit integral. Obligă inculpata-solidar cu BCR. agenţia Motru, la 30.000 lei desp.civile către p.civ.Vintilescu Costinel şi nu la 59.000 lei cum s-a dispus prin sentinţa recurată”, a stabilit Curtea de Apel Craiova.

Pe fond, Judecătoria Motru a dispus ca inculpata să plătească băncii la care a lucrat o sumă uriașă, pe care a sustras-o din conturile băncii și pe care unitatea bancară a achitat-o la rândul său clienților care s-au trezit cu conturile golite. „Admite acţiunea civilă promovată de BCR Motru şi în consecinţă obligă inculpata să plătească acestei părţi civile suma de 361.099,87 lei şi 6.437,81 euro”, se arată în decizia instanței.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: