Judecate după ce au devenit „fabrica de facturi false”

Un dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj și în care apar ca inculpate două femei, una din Târgu Jiu și alta din Valea Jiului, va putea fi considerat de acum încolo ca dosarul în care procurorii au reușit să descâlcească o parte din afacerile făcute cu facturi fictive cu mai bine de un deceniu în urma. Ancheta efectuată de cei de la DNA Craiova le are ca inculpate pe Marița Stănescu și Ana Simona Voina, prima fiind acuzată de evaziune fiscală în formă continuată, în timp ce cealaltă este considerată complice. Stănescu a înregistrat în contabilitatea firmelor sale aproape 600 de facturi fictive, în timp ce cealaltă a emis 979 de astfel de documente, fiind evident că vom mai regăsi numele ei și în alte dosare penale. Procurorii vorbesc despre un prejudiciu de milioane de lei pe care, probabil, statul nu îl va mai recupera niciodată, mai ales că faptele s-au produs cu mai mult timp în urmă.

„În perioada 06 ianuarie 2004 – 17 octombrie 2006, inculpata Stănescu Marița, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, beneficiind de ajutorul inculpatei Voina Ana Simona, administrator a două societăți comerciale, a acceptat și a dispus înregistrarea cu intenție în evidența contabilă a societății respective, a mai multor documente contabile justificative ce atestau operațiuni comerciale fictive între cele trei firme, diminuând în acest fel obligațiile fiscale datorate bugetului consolidat al statului cu o sumă de 3.569.922 lei (TVA în valoare de 351.350 lei și impozit pe profit în valoare de 3.218.572 lei).
În aceeași perioadă de timp, inculpata Voina Ana Simona, în calitate de administrator a două societăți comerciale, i-a sprijinit în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, pe administratorii mai multor societăți comerciale, să înregistreze în contabilitatea lor documente contabile justificative (facturi) ce atestau operațiuni comerciale fictive. Prin săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina inculpatelor, s-a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu total de 6.460.941 lei, sumă cu care Direcția Finanțelor Publice Gorj s-a constituit parte civilă în cauză”, arată DNA.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: