Judecătoarea care vrea în CSM se plânge de „valurile de dosare”

Magistraţii gorjeni vor avea și mai multe dosare de judecat în perioada imediat următoare după ce vor intra în vigoare două legi. Judecătorul Mădălina Elena Vladu Crevon, candidată pentru a fi membru în Consiliul Superior al Magistraturii, a vorbit pe contul său de Facebook despre ce se va întâmpla după ce vor intra în vigoare legile privitoare la darea în plată și cea a insolvenței persoanelor fizice.

Concluzia acesteia este cât se poate de pesimistă și nu pentru că gorjenii vor da buluc la instanță pentru a deschide noi procese, ci pentru că numărul judecătorilor care vor trebui să preia dosarele respective este la cota de avarie. Crevon întrevede „valuri de dosare” în condițiile în care judecătorii ce se vor ocupa de ele, dar și de celelalte, pot fi numărați pe degetele de la o mână, situația de până acum amețindu-i oricum, după cum mărturisește magistratul gorjean.
„Aș vrea să văd cum va gestiona guvernul situația și cu privire la intrarea în vigoare a legii insolvenței persoanei fizice și cea a dării în plată, care vor aduce peste noi valuri de dosare, pe care nimeni nu le-a avut în vedere. La Tribunalul Gorj secția a II-a civilă de 9 ani sunt doar 6 judecători care uneori au amețit de atâtea rotiri prin ședințe... a fost o perioadă de 6 luni în care, datorită pensionării a două colege, secția a rămas doar în 4 judecători... și ne-am descurcat cum am putut, am apelat la bunăvoința colegilor de la civil I sau litigii de muncă, dar asta doar câte o săptămână, pentru că le aveau și ei pe ale lor destule! Apoi am cerut și noi măcar încă doi judecători, adică un complet de apeluri, ca să mai degrevăm cât de cât ședințele, însă am bătut la porți închise. Să ne bucurăm măcar că suntem formație completă, pentru că perspectiva este sumbră! În 9 ani, nicio mișcare, în condițiile în care au trecut peste noi valuri de legislație furibundă, începând cu codurile și legile insolvenței, dar și o mulțime de alte acte normative specifice... noi... tot aceiași... mă rog, împrospătați, pentru că ieșirile din sistem nu s-au oprit...”, afirmă Mădălina Elena Vladu Crevon.
Pe contul său de Facebook, magistratul a postat și o fotografie cu grămada de dosare pe care o avea pentru ședința de ieri. Crevon a menționat că a început să studieze dosarele încă de joia trecută pentru a putea la ședința de ieri să știe despre ce e vorba în ele.

Vizualizări: 1,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: