Juniorii CSS - CSM se pregătesc cu echipa de baschet seniori

Competițiile baschetbalistice din România se vor relua în această lună cu turneele naționale de juniori, acolo unde echipele CSM- CSS sunt calificate la turneele finale. În acest sens, conducerea clubului a hotărât ca la antrenamentele echipei de seniori să fie cooptați și câțiva dintre juniorii de la grupa Under 15.

Juniorii de la CSM – CSS Târgu Jiu, Mihnea Vlaicu, Alexandru Popescu și Dragoș Stoenescu, au luat parte în ultima săptămână la antrenamentele echipei de seniori a CSM pregătită de Claudiu Alionescu. În ultima perioadă tot mai mulți tineri jucători de baschet din Târgu Jiu au făcut pasul către echipa mare, acum fiind rândul unei alte generaţii să facă pasul spre profesionism. Cum la Târgu Jiu echipele de juniori au deja performanţe notabile, fiind calificate la turneele finale, CSM Târgu Jiu va avea de unde să îşi aleagă viitorii jucători. „Este îmbucurător faptul că se dorește reînceperea activităților baschetbalistice din România, iar acest lucru va debuta cu campionatele naționale de juniori. În aceasta perioadă am avut la pregătire și câțiva componenți ai echipe de U15, pe Mihnea Vlaicu, Alexandru Popescu și Dragoș Stoenescu. Sper ca acest lucru să fie un imbold pentru ei în campionatele de juniori”, a declarat Claudiu Alionescu care are în lot  mai mulţi juniori de perspectivă.

Astfel, în baza protocolului CSM-CSS, tinerii jucători din Târgu Jiu vor avea șansa să intre în contact cu baschetul de performanță, la nivel de Liga Națională. CSM va fi astfel în permanență cu ochii pe propria pepinieră, pentru că unul dintre obiectivele importante ale clubului din Târgu Jiu este acela de a se axa cât mai mult pe sportivii localnici, gorjeni.

Vizualizări: 265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: