Cum se va apăra Pandurii la Comisia de Disciplină

Pandurii va încerca, prin reprezentanții clubului, să arate că nu a fost nimic premeditat în privința infectării jucătorilor cu COVID-19, așa cum au speculat luni gazdele de la Metaloglobus. Până la urmă a fost vorba doar de o infectare, dar protocolul DSP prevede clar că meciul nu se poate disputa într-o astfel de situaţie.

Chiar dacă nu au avut şapte infectaţi aşa cum au arătat testele rapide, acceptate şi acestea de către FRF, cei de la Pandurii se confruntă încă cu probleme în urma descoperirii unui jucător pozitiv.

Protocolul medical este clar şi prevede că un meci nu se poate disputa dacă jucătorii au fost contacţi direcţi ai celui infectat. Chiar dacă sunt voci care spun că Pandurii ar trebui să să piardă cu 3-0 meciul cu Metaloglobus, gorjenii speră ca documentele care le-au fost furnizate în urma infectării să fie suficiente pentru a demonstra că,meciul trebuie să se reprogrameze.

Directorul sportiv al pandurilor,  Camilian Floroiu, a explicat cum se va apăra la comisia de marţi unde va depune documentele necesare. „Noi suntem în regulă, jucătorul care a fost depistat pozitiv îşi continuă programul stabilit prin protocolul medical, fiind asimptomatic nu prevede tratamente, dar se supune deciziilor celor de la DSP şi a fost izolat. Refacem acum testele pentru toată echipa şi sperăm că toţi jucătorii vor fi nergativi, să nu mai avem vreo surpriză. Dar ne putem continua activitatea fără nici un fel de probleme pentru că avem un număr destul de mare de jucători. Vom reuşi până la ora meciului cu Rapid să ne pregătim corespunzător şi să jucăm”, a explicat Floroiu situaţia creată.

Floroiu a menționat că va merge la Comisia de Disciplină cu toate documentele pe care clubul le avea pentru deplasare: „Ne pregătim şi pentru a merge la comisie cu documentaţia pe care o avem şi vom vedea ce decizie va lua FRF. Sper că vom reuşi să demonstrăm că totul s-a întâmplat aşa cum am spus, nu a fost nimic premeditat aşa cum încearcă unele cluburi să spună. Avem documentele necesare şi toate procedurile s-au respectat, avem şi rezervarea de la hotel unde trebuia să fim cazaţi. Şi absolut totul arată că a fost doar o situaţie neprevăzută pe care, poate am gestionat-o greşit, dar nu puteam să facem altfel”.

Pandurii a plecat vineri spre Bucureşti dar autocarul echipei a fost întors din drum din cauza depistării a şapte teste pozitive la testele rapide. Acestea au fost dublate sâmbătă de teste PCR şi a reieşit că un singur jucător este infectat cu coronavirus.

Vizualizări: 1,289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: