Juniorii se schimbă pe bănci şi pe garduri la meciuri

Toate grupele de juniori din Târgu Jiu îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe terenul sintetic, amenajat în urmă cu trei ani de clubul Pandurii. Peste 20 de grupe de copii şi juniori sunt înscrise în campionate ca evoluând pe terenul sintetic, dar nu au condiţii minime de a participa la competiţii, copiii fiind nevoiţi să se echipeze în tribune sau pe băncile de rezerve, de a face un duş după meci neputând fi vorba.

Pe terenul sintetic de la Târgu Jiu, cel amenajat cu rulourile de iarbă sintetică ale clubului Pandurii, şi care a fost în totalitate investiţia clubului fanion al Gorjului, evoluează acum echipe de copii şi juniori de la mai multe cluburi din oraş.

Pentru a folosi terenul celor de la Pandurii, toate cluburile plătesc o taxă de închiriere la Primăria Târgu Jiu, cea care ar trebui să le asigure şi vestiare cu duşuri şi toalete, condiţii minime de participare la un meci oficial de fotbal.

Din păcate, în fiecare week-end, copiii şi juniorii, dar şi cei care vin să îi susţină din tribune, văd un spectacol dezolant, copii care se îmbracă pe băncile de rezerve sau pe gardurile din jurul terenului, pentru că primăria nu le pune la dispoziţie şi vestiare.

Jucătorii oaspeţi beneficiază de condiţii decente în vestiarul juniorilor de la Pandurii, care atunci când au meci acasă cedează şi ei acest vestiar echipei oaspete şi se schimbă pe unde pot. Acelaşi vestiar este oferit cu generozitate de cei de la Pandurii şi oaspeţilor juniorilor de la LPS sau celor ai echipei ACS Viitorul, deşi, la omologarea terenului sintetic, probabil că aceste cluburi au prezentat delegatului FRF alte vestiare pentru echipele vizitatoare. Pentru că, cel puţin la nivel de juniori republicani terenul s-a omologat de către FRF pentru echipele celor de la  Pandurii, LPS şi ACS Viitorul Târgu Jiu.

Din păcate nici chiar clubul Pandurii, care deţine clădirea de lângă terenul sintetic, nu poate oferi propriilor juniori un vestiar decent, mai ales că aceştia joacă acum şi miercurea, când echipa de seniori are antrenamente.

Fostele vestiare ale echipei Pandurii, construite de club şi chiar modernizate înainte de demolarea vechiului stadion, sub vechea tribună a doua, au fost oferite de Primăria Târgu Jiu clubului CS Pandurii, condus de Mihai Prunariu. Acestea ar fi putut fi o salvare acum dacă reveneau la echipa de fotbal Pandurii, după finalizarea stadionului, aşa cum se specifica în protocolul de predare a stadionului.

Mai grav este acum faptul că, în condiţiile în care şi copiii au început competiţiile, pe acelaşi teren mai jocă şi grupele de Juniori C, D şi E ale aceloraşi cluburi, precum şi grupele de copii de la cluburile Luceafărul Târgu Jiu şi Primavera Târgu Jiu. Şase grupe de juniori republicani şi încă trei de juniori C care evoluează pentru calificările de la Liga Elitelor folosesc acum terenul sintetic, la acestea adăugându-se cele nouă grupe de juniori C, D şi E ale celor trei cluburi care au republicani, şi încă patru grupe de copii ale altor cluburi din Târgu Jiu. Şi pentru toate aceste peste 20 de echipe există un simgur vestiar, cel al juniorilor echipei Pandurii. Ar mai exista încă patru vestiare moderne la Sala Sporturilor de care ar putea beneficia copiii oraşului care au ales să joace fotbal dar acestea sunt folosite exclusiv de clubul primăriei, CSM Târgu Jiu, ori stau închise când nu sunt meciuri sau antrenamente la handbal şi baschet.

Galerie foto


Vizualizări: 1,647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: