FCSB, lovită de Covid. Universitatea are aproape 100% vaccinaţi

Gigi Becali anunță că aproape nimeni nu s-a imunizat la FCSB, care e puternică afectată acum de Covid-19, în frunte cu antrenorul Edi Iordănescu. La polul opus cu aproape 100% din lot vaccinat  se află Universitatea Craiova și CFR Cluj.

Gazeta Sporturilor a dezvăluit că FCSB a făcut o solicitare oficială de schimbare a protocolului medical din Liga 1. Cei de la FCSB cer testarea să fie obligatorie și pentru persoanele vaccinate, argumentul fiind că și acestea se pot infecta și pot transmite virusul. Conform regulamentului aprobat de FRF, fotbaliștii care sunt vaccinați pot juca fără să mai facă teste. Dacă aceştia sunt infectaţi şi nu ştiu acest lucru, neavând simptome, pot îmbolnăvi jucătorii altor echipe care nu s-au vaccinat.

Cererea FCSB a obligat LPF să ceară părerea celorlalte cluburi din Liga 1, iar de aici s-a iscat o polemică directă între principalele candidate la titlu. CFR și Universitatea Craiova au răspuns Ligii că nu sunt de acord cu așa ceva. Clujenii au motivat costuri suplimentare considerabile, care ar încărca bugetul clubului în mod nejustificat, în vreme ce Universitatea a susținut că "din moment ce avem la echipă un procent de vaccinare de 96% și până în momentul actual am beneficiat de imunitatea de grup, nu văd de ce am fi de acord cu reluarea testării obligatorii la fiecare două săptămâni".

Procentul jucătorilor din lotul FCSB-ului, dar și din staff-ul tehnic care sunt vaccinați nu depășește 10%. În schimb la  Universitatea Craiova și CFR Cluj se apropie de 100%.

Conform protocolului din acest moment, cine e vaccinat joacă fără niciun fel de altă condiție, iar cine nu e vaccinat trebuie să aibă un test negativ (PCR la fiecare 14 zile sau rapid la fiecare 7 zile). Iar FCSB e cea care e lovită din plin în momentul de față. Edi Iordănescu și întreg staff-ul său au fost testați pozitiv și două săptămâni nu vor putea conduce nici antrenamente, dar nici să stea pe bancă la meciuri.

În plus, doi jucători, Straton și Sorin Șerban sunt și ei infectați, în vreme ce Budescu și Șut sunt izolați, în ciuda faptului că au ieșit negativ la testul rapid. Primul are simptome, iar cel de-al doilea e contact direct al unui caz pozitiv. Conform legislației din România, dacă Șut ar fi fost vaccinat, n-ar fi fost obligat să se izoleze, chiar dacă e declarat contact direct al unui caz cu Covid-19.

Vizualizări: 1,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: