Kilograme de dosare trimise la CEDO de profesorii gorjeni

Dascălii gorjeni au trimis la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) peste 27 de kilograme de documente în speranţa că o să-şi câştige drepturile încălcate. Liderii de sindicat spun că mai bine de 1000 de cadre didactice au de recuperat câte 12 salarii pe Legea 221, precum şi alte sume de bani, câştigate în instanţă. Pentru că legea nu se aplică o delegaţie a sindicatelor va merge la partidele politice cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei pentru a-şi expune nemulţumirile referitoare la starea învăţământului.

Zeci de kilograme de dosare au trimis dascălii gorjeni la CEDO pentru a obţine cele 12 salarii câştigate prin hotărâri judecătoreşti. „Pe Legea 221 fiecare coleg al nostru are de recuperat 12 salarii câştigate prin hotărâri judecătoreşti. Guvernul nu respectă aceste hotărâri, aşa că am depus la CEDO o plângere în numele a 1039 de colegi, reprezentând un dosar de 27 de kilograme, adunate în bibliorafturi”, spune Florinela Ponta, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ, filiala Târgu Jiu. Dascălii gorjeni au mai câştigat, de asemenea, şi procesele cu privire la cei 25% pentru vacanţa din 2010, precum şi cele referitoare la suta de euro.

MEMORIU

Supăraţi de felul în care sunt trataţi dascălii, liderii de sindicat vor trimite pe 5 octombrie, zi în care se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Educaţiei, o delegaţie către partidele politice. „Cerem colegilor noştri să susţină aceste revendicări prin semnături”, mai menţionează Florinela Ponta, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ, filiala Târgu Jiu.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: