Kim: Putem evita retrogradarea, nu suntem la potenţial maxim

Jucătorii echipei Pandurii se gândesc la o primă victorie înaintea meciului cu Metaloglobus. Gorjenii nu au reuşit să ia decât două puncte în şase etape, iar sud-coreeanul Hery Kim crede că o victorie ar conta acum foarte mult pentru moralul echipei.

Hery Kim, sud-coreeanul născut şi crescut la Craiova şi pregătit de mic la Şcoala de Fotbal a lui Gică Popescu, a revenit la începutul acestui sezon la Pandurii, unde a evoluat în returul sezonului trecut.

Acesta a ratat pregătirea de vară cu echipa lui Adrian Bogoi, revenind la formaţia din Târgu Jiu după etapa a doua. Cu toate că are colegi tineri şi foarte tineri, unii dintre ei încă juniori, Kim a spus, la conferinţa de presă a pandurilor, că echipa sa poate evita retrogradarea chiar şi cu lotul actual. „Eu cred că putem evita retrogradarea cu acest lot, pentru că încă nu suntem la potenţial maxim, au venit jucători pe parcurs şi nu ne-am pregătit toţi în perioada de vară aici. Suntem abia la început totuşi şi nu avem decât câteva jocuri împreună. Din punctul meu de vedere acum este destul de dificil pentru noi, dar pe viitor eu cred că vor veni mai multe puncte”, a declarat sud-coreeanul într-o limbă română perfectă, pentru că acesta s-a născut şi a crescut în România.

Kim este de părere că o victorie obţinută acum ar descătuşa jucătorii: „O victorie ne-ar descătuşa acum, pentru că avem nevoie de asta şi va fi mult mai bine pentru psihicul nostru şi apoi sperăm să vină şi mai multe victorii. În ceea ce mă priveşte, eu îmi propun mai întâi să jucăm bine noi, ca ehipă, şi după aceea eu individual, pentru că, dacă echipa va juca bine, pot şi eu să joc mai bine şi pot ieşi în evidenţă”.

Olteanul Kim îşi doreşte să joace cât mai repede pe noul stadion din Târgu Jiu, atât pentru a avea mai mulţi suporteri, dar şi pentru că sinteticul pune probleme tuturor celor care joacă pe el: „Cred că dacă vom juca pe noul stadion o să fie mult mai bine, asta ne va ajuta foarte mult, mai ales că am avea mai mulţi suporteri lângă noi. Iar să joci pe terenul sintetic este foarte greu, toţi se plâng că au probleme cu picioarele din cauza acestui teren. Dar în primul rând pentru noi va fi mai bine să jucăm pe un astfel de stadion, meciurile s-ar transmite şi la tv şi am putea şi noi să fim văzuţi de mai multă lume”.

Hery Kim este acum jucător de bază în lotul celor de la Pandurii după ce sezonul trecut juca doar câteva minute la final de meci.

Vizualizări: 839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: