CSM Târgu Jiu a acceptat să joace în Liga Naţională

Fără a se prezenta la vreun meci din acest sezon, echipa de baschet masculin CSM Târgu Jiu a şi promovat în Liga Naţională de Baschet a României. Oficialii clubului consideră că buna colaborare cu Federaţia Română de Baschet a autorităţilor locale, care au organizat doi ani consecutiv la Târgu Jiu finala Campionatului Naţional de Baschet  3 X3, gorjeanul Claudiu Fometescu, oficial al federaţiei dar şi tradiţia Târgu Jiului în acest sport au făcut posibilă această promovare fără prezentare.

 Primarul Marcel Romanescu a anunţat că CSM Târgu Jiu a acceptat invitaţia venită din partea federaţiei de baschet pentru echipa de baschet seniori a CSM, de a evolua în prima ligă, urna valorică B. Astfel, profitând de retragerea CSM Târgu Mureş, Gorjul va avea din nou din această toamnă o echipă de baschet în Liga Naţională de Baschet. Pentru început aceasta va evolua în urna valorică B, după cum este organizat sistemul competiţional intern, dar va avea posibilitatea să urce în prima urnă valorică, dacă echipa va fi bine finanţată pentru a se putea perfecta transferuri.

Primarul Marcel Romanescu a precizat marţi, într-o conferinţă de presă a conducerii clubului, că echipa de baschet a CSM s-a înscris în Liga Naţională. „Cea mai bună veste pe care o putea primi sportul din Gorj, nu numai CSM Târgu Jiu, este că, chiar din acest an avem echipă de baschet în Liga Naţională. Este o mare bucurie şi acum trebuie să pregătim foarte bine echipa pentru a face faţă unui nou eşalon. Ne pregătisem pentru o altă grupă valortică dar vestea ne pune în situaţia de a face tot ceea ce este posibil pentru a susţine această echipă”, a spus edilul care a mai precizat că orașul Târgu Jiu a fost ales datorită evenimentelor sportive de baschet organizate în ultimi doi ani la şi unui gorjean care lucrează acum în cadrul FR Baschet ca antrenor federal, Claudiu Fometescu: „Trebuie să recunoaştem că uneori e foarte important să ai pe cineva acolo, cineva care să ţină la locurile de unde a plecat. Şi în afară de preşedintele federaţie,i căruia trebuie să îi mulţumim că ne-a făcut această onoare, trebuie să îi mulţumim şi lui Claudiu Fometescu. Cred că s-a ţinut cont şi de cele două evenimente organizate doi ani consecutiv, acele Campionate Naţionale de baschet 3X3 pe care le-am organizat, iar noi, ca autoritate publică locală, ne-am respectat în totalitate obligaţiile avute”.

Primăria Târgu Jiu a fost organizator şi în acest an dar şi în vara anului trecut faza finală a a Campionatului Naţional de Baschet 3X3, întrecerile desfăşurându-se în aer liber, pe terenurile amplasate în Piaţa Prefecturii.

Vizualizări: 914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: