Plouă în apartamente din cauza lucrărilor proaste plătite de primărie

O familie dintr-un bloc din Târgu Jiu şi-a petrecut noaptea trecută strângând apa din casa inundată ca urmare a lucrărilor proaste de reabilitare a blocului aflat pe strada Republicii. Târgujienii au sesizat primăria Târgu Jiu şi acum două săptămâni, dar şi joi, în ziua în care pereţii s-au umplut de apă, dar funcţionarii au refuzat să le primească sesizarea.

Lucrările proaste de reabilitare a unui bloc din Târgu Jiu produc mari pagube unor târgujieni care aşteaptă în orice moment să le fie inundate casele. Este cazul familiei Stan, care joi a stat toată ziua să cureţe casa de apă, iar ploaia din timpul nopţii a creat şi mai multe probleme. Mai mult, oamenii au rămas şi fără energie electrică pentru că apa le-a distrus instalaţia. Problema este că în scurt timp apa va ajunge şi la vecinii de la etajele inferioare şi se tem că vor fi nevoiţi să le plătească daunele suferite în apartamente.

Daniel Stan spune că acum câteva luni a terminat renovarea apartamentului, care a costat circa 10.000 de euro, iar acum se uită cum se distruge totul. El lucrează în construcţii, iar soţia sa Ramona a lucrat în Germania pentru a strânge banii necesari modernizării apartamentului din Târgu Jiu. Ramona Stan a sesizat primăria din 7 august, după prima ploaie. Aceasta spune că firma care a făcut lucrările nu şi-a făcut treaba şi nu a executat o pantă spre gura de scurgere, iar apa pluvială se scurge sub acoperişul apartamentului ei. Mai mult, la blocul respectiv sunt trei tipuri de izolaţie: cu acoperiş cu şarpantă, cu plăci de ciment şi hidroizolaţie. Partea de hidroizolaţie a făcut-o firma lui Nicolae Creţu, spune Ramona Stan. „Până nu au făcut ei hidroizolaţia nu am avut probleme cu ploaia. Au făcut izolaţia mai mare cu 50 de cm faţă de nivelul normal şi toată apa se scurge sub acoperişul meu. L-am sunat pe domnul Creţu, a spus să dărâm şarpanta şi a închis“, a spus aceasta. Acum patru ani, fiecare familie a plătit câte 1000 de lei pentru reabilitarea blocului, dar constructorul a plecat înainte să termine treaba, spun oamenii.

Joi, 20 august, Ramona Stan a mers cu o nouă sesizare la primărie, dar de data aceasta nici nu au băgat-o în seamă. „Nu au vrut să-mi primească cererea. Le solicitam terminarea lucrărilor. Ei nu au respectat proiectul, ar fi trebuit să pună vată bazaltică sub şarpantele existente  Apa s-a infiltrat sub şarpantă“, a spus aceasta. La faţa locului a ajuns şi o echipă de la Aparegio, care încearcă să desfunde scurgerea pluvială, care se pare că este plină de moloz lăsat de pe vremea lucrărilor de reabilitare. „Sperăm să terminăm în seara asta (n.r. joi seara), suntem de câteva ore aici“, a spus un angajat al Aparegio.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: