Primăria dă vina pe vecini pentru inundaţiile de pe Republicii

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu pasează responsabilitatea în cazul apartamentelor distruse din zona Republicii. Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu, a explicat vineri că de vină pentru infiltraţiile produse în apartamentul unei familii sunt ceilalţi vecini care nu au fost de acord cu demolarea actualului acoperiş, motiv pentru care primăria a efectuat lucrările de hidroizolaţie parţial. Chiriac a spus că a vorbit deja cu constructorul şi de săptămâna aceasta reia lucrările în zonă.

S-au găsit responsabilii din cauza cărora un apartament din zona Republicii a fost complet inundat de apa scursă de pe acoperişul blocului, după ploile din ultimele zile. Familia Stan a investit aproape 10.000 de euro în renovarea locuinţei şi într-o singură noapte ploaia i-a distrus pereţii şi i-a ars instalaţia electrică. Proprietarii au spus că de vină pentru nenorocire este primăria care a contractat o firmă să refacă hidroizolaţia blocului, însă lucrările au fost făcute parţial şi de proastă calitate.

Municipalitatea are însă o altă variantă. Şeful Serviciului Investiţii din cadrul primăriei, Raul Chiriac, spune că responsabili sunt ceilalţi proprietari ai şarpantei care ar fi refuzat demolarea ei în vederea uniformizării lucrărilor. ”Acolo s-a făcut anveloparea, e în programul de reabilitare termică. Ei au avut probleme cu infiltraţiile şi înainte de a interveni noi, deci nu urmare a intervenţiilor noastre au păţit ei ce au păţit. Proiectul a prevăzut de la început dezafectarea unor şarpante făcute neunitar pe terasa blocului de către unii proprietari de-a lungul timpului. Proiectul prevede dezafectarea lor şi realizarea termoizolaţiei şi a hidroizolaţiei pe toată suprafaţa. Nu s-a putut definitiva şi de asta a apărut problemele. Oamenii care au aceste construcţii provizorii trebuie să înţeleagă, inclusiv familia Stan este de acord cu demolarea şarpantei, dar sunt câteva persoane care nu vor, nu au permis dezafectarea”, a spus Raul Chiriac.

Cât priveşte partea de daune, reprezentanţii primăriei dau din umeri şi spun că o să fie luate măsuri în acest sens. ”De săptămâna viitoare vom continua. Cred că o să stabilim nişte măsuri ca să repare ce s-a stricat, eu am fost joi seara şi am văzut, e puţin la bucătărie şi în sufragerie. Îi înţeleg, e un disconfort, dar nu a fost o neglijenţă a noastră. Constructorul a mers acolo şi a rezolvat cu scurgerea aceea şi vom definitiva lucrările”, a precizat Raul Chiriac.

Şeful Serviciului Investiţii din cadrul primăriei a mai spus că ştia situaţia familiilor din zona respectivă şi că salariaţii primăriei nu şi-ar fi permis să nu înregistreze o sesizare din partea acestora. ”Nu cred că cei de la primărie şi-au permis aşa ceva, nu ştiu care a fost natura discuţiilor”, a spus Raul Chiriac, şeful serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu. De altfel, primăria a confirmat vineri că Ramona Stan a depus o sesizare în acest sens pe data de 7 august şi că aceasta se află şi acum în lucru la Serviciul Investiţii.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: