Centrul de Informare Turistică de la Novaci, gata până la sfârşitul anului

Turiştii care vor ajunge în zona Novaci vor putea afla informaţii despre Transalpina, Rânca, peşterile din zonele limitrofe şi obiectivele turistice din Târgu Jiu chiar de la Centrul de Informare, din apropierea primăriei. Deşi lucrările au început de puţin timp, autorităţile dau asigurări că investiţia va fi finalizată până la sfârşitul lunii decembrie, Centrul de Informare Turistică de la Novaci urmând să fie deschis în primăvara anului viitor. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 616.458, 69 de lei.

Lucrările de construcţie la Centrul de Informare Turistică din Novaci sunt în plină desfăşurare. „La Centrul de Informare Turistică se lucrează conform graficului şi cu siguranţă construcţia va fi finalizată până la sfârşitul lunii decembrie. Scopul acestei investiţii îl reprezintă dezvoltarea turismului şi creşterea numărului de turişti în oraşul Novaci şi zonele limitrofe. Va fi creat un website şi o bază de date cu informaţii turistice complete şi actualizate permanent în scopul creşterii utilizării internetului în serviciile de rezervare şi promovare turistică. De aici turiştii care ajung în zona noastră vor putea obţine informaţii atât despre Novaci, Rânca, Transalpina, peşterile din Baia de Fier şi Polovragi, precum şi despre obiectivele turistice de la Târgu Jiu”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul de la Novaci.

Centrul Informare şi Promovare Turistică va fi dotat cu echipamentele necesare unei bune funcţionări a activităţii acestuia, în scopul dezvoltării turismului în oraşul Novaci. Proiectul prevede şi amplasarea a trei firme luminoase, a unui logo România volumetric, un catarg şi doua borne semnalizatoare, în scopul creşterii vizibilităţii centrului creat. Odată cu deschiderea acestui centru vor fi create şi câteva locuri de muncă pentru locuitorii oraşului Novaci. În desfăşurarea activităţii turistice se vor implica şi ghizi locali specializaţi.

FONDURI

Valoarea totală a proiectului este de 616.458,69 lei, valoarea totală eligibilă a proiectului este de 613.234,69 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 554.180,19 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 46.789,81 lei iar co-finanţarea eligibilă a beneficiarului este de 12.264,69 lei.

Vizualizări: 271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: