NOU: Fişe medicale pentru permisul auto la Ambulatoriul Novaci

Conducătorii auto şi gorjenii care doresc să obţină permis port-armă vor putea să-şi facă fişele medicale în cadrul Ambulatoriului din Novaci începând cu data de 1 septembrie. Conducerea spitalului a depus deja documentaţia cerută în vederea autorizării şi aşteaptă ca în aceste zile să primească avizul favorabil. Pentru încheierea unei fişe medicale cu şase consultaţii de specialitate, oamenii vor trebui să achite o taxă de 120 de lei.

Managerul Spitalului Novaci s-a gândit să vină în sprijinul localnicilor care erau nevoiţi să parcurgă zeci de kilometri pentru a-şi putea face o fişă medicală în vederea obţinerii permisului auto sau permisul port-armă. La ora actuală, novăcenii apelează la spitalele din Târgu Cărbuneşti şi Târgu Jiu pentru a intra în posesia acestor fişe medicale. „Începând cu data de 1 septembrie, cetăţenii din Novaci vor putea să-şi facă fişele medicale pentru permisul auto şi permis port-armă chiar la ei în localitate, în cadrul Ambulatoriului. În vederea avizării, noi am depus documentele la Direcţia de Sănătate Publică şi la Poliţie. Ni s-a comunicat că totul este în regulă şi aşteptăm să ni se elibereze avizele”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Novaci.

Taxa pe care vor trebui să o plătească oamenii se ridică la suma de 120 de lei. „În cadrul Comitetului Director de luni vom aproba taxa pentru fişele auto şi port-armă. Vom avea o taxă de 120 de lei pentru o fişă cu cele şase servicii medicale incluse: ORL, Psihiatrie, Neurologie, Medicină Internă, Oftalmogie şi Ortopedie, mai exact câte 20 de lei pentru fiecare consultaţie. Este aceeaşi taxă pe care o percep şi celelalte centre medicale pentru fişele de acest gen. Avantajul este că oamenii nu vor mai trebui să cheltuiască bani pe transport”, spune Emil Grigore.

Conducerea spitalului a contractat deja şi medicii pentru cabinetele medicale nou înfiinţate. „Pentru cabinetul de psihiatrie am contractat o doctoriţă de la Horezu, pentru neurologie vom aduce un medic de la Târgu Cărbuneşti, iar la oftalmologie va veni doctoriţa Barbu de la Târgu Jiu. Pentru celelalte cabinete  avem medicii noştri. Cabinetele sunt dotate cu aparatura necesară pentru consultaţiile respective, ultimele achiziţii făcute fiind cele pentru oftalmogie”, a precizat managerul Emil Grigore.

Vizualizări: 876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: