Kovesi şi cei 57 de români morţi

Este aproape incredibil cum, în afară de Digi24, subiectul gripei care a ucis 57 de români în ultimele săptămâni nu există în presa centrală. Mor oamenii, iar politicienii şi analiştii politici ne vorbesc la nesfârşit de DNA, de Kovesi, de salarii şi pensii mărite. E bine că secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii ia destul de repede în discuţie aşa-zisul raport al lui Tudorel Toader, poate scăpăm o dată de subiectul ăsta.

Stau şi mă întreb, oare PSD a inventat subiectul Kovesi numai ca să scape Dragnea de dosare sau ca să nu mai avem timp de întrebări legate de programul de guvernare. Să nu întrebăm de ce nu există vaccin antigripal în farmacii şi de ce mor oamenii pe capete.

De fapt, pe cine să şi întrebi? Am văzut o ştire în care parlamentarii PSD erau întrebaţi cine este ministru la Turism, la Mediul de afaceri etc. Habar nu aveau, deşi era vorba de colegii lor de partid, pentru care au votat acum câteva săptămâni. Aproape că nici nu contează numele lor, câtă vreme guvernul va fi din nou remaniat peste câteva luni, ca să nu întrebăm unde sunt kilometrii de autostradă, unde sunt spitalele promise, unde sunt fondurile europene.

Vă mai amintiţi că s-au lăudat că rezolvă problema pensiilor nesimţite? Mai ştiţi că au spus că desfiinţează agenţiile alea care consumă bani publici degeaba şi unde sunt cele mai mari salarii de la stat? Şi dacă vă amintiţi, probabil că este o amintire vagă. Pentru că toată ziua politicienii de Bucureşti discută de DNA, de Kovesi, de politicieni arestaţi pe nedrept. Nu, nu de oameni obişnuiţi, arestaţi pe nedrept. Asta nu intră în preocuparea nimănui.

Acum a venit gerul. Un prilej pentru unii miniştri să apară şi ei la televizor, să ne citească ce drumuri sunt închise şi câte utilaje sunt pe străzi. Bine ar fi să nu se întâmple ceva rău, că atunci vor dispărea toţi din peisaj şi vor scoate în faţă vreun şef de la ISU să dea explicaţii.

Mulţi români, din dorinţa lor de a apăra justiţia, au căzut în capcana de a ieşi în stradă numai pentru acest subiect. Când de fapt în ţara asta se întâmplă lucruri mult mai grave, unele din acţiunea guvernului, cele mai mult din inacţiunea guvernului. Subiecte pe care le vom vedea cu toţii mai bine atunci când, într-un mod sau altul, subiectul Kovesi va fi închis.

Vizualizări: 1,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: