Oficialii europeni nu se uită la Antena 3

Ana Gomez, europarlamentar socialist, a explicat cum se vede de la Bruxelles reforma Justiţiei făcută sub bagheta lui Liviu Dragnea. În sinteză, Gomez a spus că regretă propunerea lui Tudorel Toader privind revocarea şefei DNA, dar că se aştepta la asta, că percepţia ei este că se urmăreşte reprimarea luptei anticorupţie, nu reformarea sistemului. Mai spune Ana Gomez că sunt necesare schimbări în sistemul judiciar, că unele din schimbările propuse sunt necesare şi utile, dar sunt folosite ca pretext pentru blocarea luptei anticorupţie. Adaugă Ana Gomez că, dacă cineva dezinformează oficialii europeni, acel cineva este guvernul României. Gomez arată că socialiştii, ca grup politic, au o problemă câtă vreme nu pot cere „responsabilitate din partea unui partid, a unui Guvern, care e controlat întrucâtva de un individ care este acuzat de corupţie atât de autorităţile naţionale, cât şi de cele europene”. Individ acuzat de corupţie, asta este Dragnea pentru familia politică europeană din care face parte.

Europa nu intervine foarte mult în timpul meciului la care ne uităm cu toţii de mai bine de un an. Îşi spune punctul de vedere şi cam atât. Dar, dacă va învinge mafia politică, o vom simţi fiecare dintre noi în buzunare. Prin pierderea unor bani europeni, prin retragerea unor investitori, prin creşterea unor dobânzi, a unor taxe şi impozite, prin inflaţie. Dacă mafia va câştiga acest meci, vom sărăci cu toţii.

Mulţi români, mai ales cei care depind de stat într-un fel sau altul, gândesc că Dragnea poate să fure, dacă le dă şi lor 2 lei la salariu. Oamenii ăştia nu văd că ar fi primit 10 lei la salariu, nu 2 lei, dacă nu puneau ştampila pe hoţi. Nu întâmplător, televiziunile care conduc cruciada antiDNA alternează ştirile antiKovesi cu cele în care ne spun că au crescut salariile şi pensiile şi că o ducem mai bine.

Oficialii europeni nu se uită însă de dimineaţa până seara la Antena 3. Ei au informaţia şi o interpretează singuri. Da, sunt probleme în parchete şi instanţe. Da, trebuie făcut ceva pentru remedierea acestora. Dar, de la Bruxelles se vede clar că guvernarea PSD-ALDE nu urmăreşte asta, ci sub aparenţa remedierii problemelor vrea să blocheze lupta anticorupţie. Iar europenii nu vor sta cu mâinile în sân, pentru că aşa cum arată anchetele OLAF, Dragnea şi ai lui au furat nu numai bani româneşti, ci şi bani europeni, sumele nefiind mici deloc.

Nu ştiu dacă românii vor mai ieşi în stradă în număr mare pentru apărarea Justiţiei. Au tot făcut-o timp de un an, sacrificându-şi timpul liber, banii, locurile de muncă, afacerile. Timp în care mecanismele de autoreglare a statului sunt ruginite, iar procurorii şi judecătorii care au reacţionat pot fi număraţi pe degete. Ei, oamenii care aplică legea, trebuie să reacţioneze, iar ceilalţi, oamenii din stradă, să îi susţină. Dacă ei tac, înseamnă că sunt complici. #rezist chiar a făcut mai mult decât ar fi trebuit să facă societatea civilă.

Vizualizări: 860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: