La 10 ani după ce Pandurii juca în grupele Europa League, CSM Târgu Jiu este în grupele Cupei EHF!

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu merg mai departe în Cupa EHF. Gorjencele au reușit victoria și în cel de-al doilea meci contra suedezelor de la HK Onnereds, scor 26 -23, și sunt calificate în grupele competiției.

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu reușesc o performanță istorică pentru club, calificarea în grupele unei competiții europene. O astfel de performanță a mai fost înregistrată la Târgu Jiu în urmă cu zece ani de echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu care s-a calificat în grupele Europa League în anul 2013.

Performanța handbalistelor este însă una remarcabilă având în vedere faptul că nu au mare experiență nici în Liga Florilor și nici mari performanțe în campionat, calificarea în grupe a  Pandurilor venind în 2013 după ce echipa devenise vicecampioană a României și jucase deja opt sezoane în Liga 1.

Spre deosebire de Pandurii, handbalistele de la CSM Târgu Jiu au avut însă un parcurs mai scurt în preliminarii, unde au reușit două victorii contra suedezelor de la Onnereds. În 2013, cei de la Pandurii au avut de trecut de șase meciuri din preliminarii, trecând pe rând de Levadia Tallinn, Hapoel Tel Aviv și Sporting Braga până la calificarea în grupele Europa League.

Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a reușit să câștige, scor 29-27, prima partidă din dubla confruntare cu HK Onnereds, din Suedia, și cu scorul de 26 – 23 cel de-al doilea meci.

Galerie foto


Vizualizări: 2,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: