La a doua probă a bacului elevii au stat pe net şi au promovat

Elevii gorjeni trebuie să demonstreze pe parcursul acestei săptămâni că sunt capabili să folosească un calculator. Cerințe precum navigarea pe Internet, editarea unui text sau copierea unui document trebuie îndeplinite de absolvenții de clasa a XII-a care trec până  pe 25 iunie prin evaluarea competențelor digitale. Din județul Gorj s-au înscris pentru susținerea acestui test care se va finaliza cu acordarea unor certificate de utilizator, care pot să fie pentru nivel mediu, avansat și experimentat. Astfel pentru a trece proba de informatică este nevoie doar ca elevul să fie prezent.

La Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu s-au înscris pentru susținerea acestei probe 88 de elevi din promoția curentă și din promoțiile anterioare. Aceștia au fost programați pe patru zile, adică până joi, 21 iunie. Conducerea unității de învățământ a declarat că în pentru prima zi a examenului de evaluare a competențelor digitale au fost programați doar 21 de elevi, adică o singură serie. Proba a început destul de târziu, la ora 13.00 și a durat 90 minute. În acest sens a fost pregătit laboratorul de informatică al liceului, în care au fost montate două camere de supraveghere, precum prevăd metodologiile. Este pentru prima dată când elevii sunt monitorizați video la această probă. Chiar dacă nu pică nimeni la aceste probe, emoțiile au fost prezente la candidați. Pentru a trece este necesar ca elevii să vină la probe. Chiar și așa, elevii au spus că este un examen și simt o anumită presiune. ”Emoțiile sunt prezente pentru că este un examen ca oricare altul și trebuie tratat cu atenție. Chiar dacă nu se pică trebuie să acordăm importanță acestor probe”, spune Vlad Brânzan. Practica și orele de informatică le-au fost utile tuturor candidaților. ”Tot ce știu știu din practică și de la orele de informatică pe care le-am parcurs la școală”, mai menționează un elev de clasa a XII-a.

PROBĂ

Candidații au avut la dispoziție 90 de minute. Primele 15 minute sunt dedicate probei practice, în care elevul va trebui să navigheze pe Internet și să rezolve anumite cerințe. După finalizarea celor 15 minute conexiunea la Internet este întreruptă și se rezolvă o probă scrisă și una practică, în programe precum Word, Excel, HTML. Proba mai cuprinde și o parte de arhitectura calculatorului. Următoarea probă este acordată evaluării competențelor de comunicare într-o limbă de circulație internațională.

CALENDAR

Probele scrise vor demara pe 2 iulie cu proba de limba și literatura română, urmată de proba obligatorie a profilului, ce va fi susținută pe 4 iulie, iar pe 6 iulie va avea loc proba  la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate, înainte de contestații, vor fi afișate pe 8 iulie, urmând ca după rezolvarea contestațiilor să fie afișate rezultatele finale, pe 13 iulie.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: