La CE Oltenia se fură cu TIR-ul. Hoţii, prinşi în trafic!

Firma de pază din carierele Complexului Energetic Oltenia, ai cărei angajați sunt vigilenți doar cu ziariștii care vin să-i mai supere pe șefi cu întrebări incomode, a reușit să o facă lată, după ce agenții rutieri au prins în trafic, la Plopșoru, nu unul, ci două camioane care plecaseră încărcate cu fier vechi furat din zona Pinoasa. Polițiștii i-au tras pe șoferi pe dreapta în zona Izvoarele, mai ales că unul dintre tiruri avea și o remorcă după el, oamenilor legii fiindu-le prezentate niște avize de însoțire a mărfii completate în fals și pe care, evident, nu le-au crezut, așa cum au făcut, probabil, cei care asigură paza în cariere.

Șoferii, în vârstă de 29 și, respectiv, 41 de ani, sunt din Craiova, iar în camioane mai erau însoțiți fiecare de câte un bărbat. Toți cei patru au fost duși la Poliție pentru audieri, pe parcursul cercetărilor fiind strânse probe care dovedesc furtul de fier vechi, dar și implicarea unui angajat al Complexului Energetic Oltenia în rețeaua respectivă. Anterior, acesta colaborase cu cei din Dolj și, astfel, s-a creat o legătură care le-a permis acum implicarea în furtul dejucat de polițiști. Ancheta a dus la reținerea suspecților, dar și la recuperarea prejudiciului, la mijloc fiind vorba de zeci de tone de fier vechi, care au fost returnate unității păgubite.

„Din primele cercetări poliţiştii au stabilit că întreaga cantitate de fier, peste 41 de tone, ar fi fost sustrasă din incinta unei cariere miniere din oraşul Rovinari, în baza unei înţelegeri prealabile între bărbatul de 44 ani, reprezentant al unei firme de achiziţie şi un angajat al carierei miniere, un bărbat de 40 ani, din comuna Băleşti, judeţul Gorj. Bunurile sustrase au fost, ulterior, restituite reprezentanţilor unităţii prejudiciate. În baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, a celor doi suspecţi în vârstă de 44 ani şi 40 ani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat. Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Gorj, în cursul acestei zile, 19.01.2014, fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu cu propunere de arestare preventivă”, a informat ieri IPJ Gorj.

În plus, conducătorul auto de 29 de ani este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, întrucât ar fi întocmit în fals cele două avize de însoţire a mărfii. Vara trecută anchetatorii au finalizat cercetările într-un dosar ce viza cele mai mare caz de furt de fier vechi din minerit, circa 3000 de tone dispărând din depozitele fostului Complex Energetic Turceni în anul 2011. Constantin Ciorei și Gheorghița Trăsnea, ca gestionar și șef de depozit, au fost găsiți responsabili de dispariția respectivă, ei fiind trimiși în judecată și acuzați de neglijență în serviciu. Dosarul este încă pe rolul instanțelor de judecată, dar dovedește cât de mult fier vechi se poate fura din unitățile miniere și energetice fără ca vigilenții agenți de pază să își dea seama că pe sub nasul lor trec nu ziariști, ci camioane cu marfă furată.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: