Ce să adaugă în apa zambilelor pentru a rezista mult timp!

Zambilele sunt, fără îndoială, printre cele mai iubite flori ale primăverii. Mirosul și culoarea atrag imediat atenția, fiind apreciate de numeroase persoane așa că pot fi utile câteva trucuri pentru a te ajuta să te bucuri cât mai mult timp de flori proaspete. 

Există mai multe metode pentru a prelungi durata de viață a zambilelor într-o vază iar cea mai importantă e apa curată și proaspătă. Schimbați apa din vază în fiecare zi sau la fiecare două zile pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor care pot deteriora tulpinile florilor.

Tăiați tulpinile zambilelor sub apă, cu un cuțit ascuțit, înainte de a le plasa în vază. Acest lucru împiedică formarea bulelor de aer în tulpini, ceea ce poate împiedica absorția apei.

Există și câteva substanțe pe care le puteți adăuga în apă pentru a hrăni și a menține florile proaspete pentru mai mult timp cum sunt conservanții pentru flori care pot fi achiziționați din florării și magazine de specialitate. 

Folosirea aspirinei la plante și flori a fost testată de către cercetătorii de la Universitatea din Rhode Island.  Tratarea plantelor cu aspirină sau acid acetilsalicilic s-a dovedit că poate reduce incidența bolilor cu procente între 94% și 47%, în funcție de flori. 

Aspirina pisată pusă în apa din vază ajută florile tăiate să țină mai mult timp. Pastila de aspirină trebuie să fie bine pisată și amestecată înainte într-un pahar cu apă. Soluția se pune apoi în completarea apei din vază. De fiecare dată când se schimbă apa se poate adăuga și soluția cu acid salicilic care va reduce producția de etilenă – ofilirea va fi întârziată, și va împiedica mucegăirea codițelor și a frunzelor.

Un alt beneficiu al aspirinei este că ajută plantele să tolereze mai ușor arșița sau frigul extrem.

Vizualizări: 6,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: