O gorjeancă de 102 ani, premiată de Ziua Națională

O gorjeancă va fi premiată duminică de reprezentanţii Prefecturii Gorj. Este vorba de o localnică din Tismana a cărei vârstă coincide cu perioada care a trecut de la evenimentele din 1 decembrie 1918. Elena Rusta împlineşte în data de 24 ianuarie 102 ani.

Ziua de 1 decembrie va fi marcată şi la Tismana. Autorităţile locale îi invită pe cei care vor să participe la eveniment în târgul săptămânal din oraş, acolo unde se vor depune coroane de flori, iar elevii din localitate vor susţine un program artistic.

La manifestări vor fi prezenţi şi reprezentanţii Prefecturii Gorj, care apoi vor merge acasă la Elena Rusta cu un buchet de flori şi o diplomă. "Elena Rusta este cea mai vârstnică localnică. Împlineşte, pe 24 ianuarie, 102 ani şi de aceea cei de la Prefectură vor să o premieze pentru că are aceiaşi ani ca evenimentele din 1918 pe care noi le marcăm pe 1 decembrie. Dumneaei locuieşte în satul Celei împreună cu fata şi nepotul ei. Din ce am înţeles de la familie starea ei de sănătate nu este tocmai bună. Nu se simte prea bine. Duminică, după ce depunem coroane, o să mergem împreună cu cei de la Prefectura Gorj la dumneaei acasă cu un buchet de flori şi cu o diplomă", a precizat Marian Slivilescu, primarul Oraşului Tismana.

Elena Rusta nu este singura din Tismana care are o vârstă atât de înaintată. Ana Remetea a împlinit în data de 12 iunie 100 de ani.

Vizualizări: 2,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: