La două luni de la înfiinţare, CEO în instanţă cu opt firme

Abia înfiinţat de două luni, Complexul Energetic Oltenia are deja pe rol primele procese. Cele mai multe sunt înregistrate în luna iulie și au ca obiect litigiu privind achizițiile publice. Nu lipsesc însă procesele privind anularea unor acte administrative. În acest sens amintim un litigiu pe care CEO îl are cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale privind anularea, cel mai probabil, a două licenţe de explorare acordate către două firme, SC B&D Catucons SRL și SC Karbo Lignit Impex SRL, în perimetrul fostei Societăți a Lignitului Oltenia. Nimeni din conducerea companiei nu a putut fi contacta pentru a răspunde întrebărilor legate de aceste procese.

Complexul Energetic Oltenia, înfiinţat la 1 iunie 2012, are parte deja de primele acţiuni în instanţă. Astfel, mai multe firme se judecă cu noua entitate energetică în privinţa achiziţiilor publice. Este vorba de o firmă din București, SC Voith Turbo SRL, o firmă din Turceni, SC Slavya Construct dar și cu firma fostului primar Iordache, SC Ydail Construct SRL. Toate au ca obiect achizițiile publice. Tot în luna iulie, CEO apare într-un proces împotriva formei Gecorom, căreia îi solicită pretenţii în baza ordonanței de urgență 34/2006. Complexul Energetic Oltenia a mai fost dat în judecată și de Grimex în calitate de lider asociere al UMR Rovinari SA, SC Unio SA Baia Mare și Mecanoprod SA Motru.

Procese pentru licențe de explorare

Complexul Energetic Oltenia pare să fi reclamat în instanță Agenția Națională pentru Resurse Minerale. Cel mai probabil este vorba de anularea unor licențe de explorare acordate unor firme în perimetrul Societății Naționale a Lignitului Oltenia. Cele două firme, SC B&D Catucons SRL și SC Karbo Lignit Impex SRL, au fost și ele chemate în instanță. Un nou termen în acest proces are loc pe 3 septembrie.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: