La Liga 3 nu se știe când începe campionatul

Echipele de Liga 3 sunt în stand-by până la stabilirea unui nou protocol medical. Mai multe cluburi din eșalonul trei au făcut un apel către autorități spunând că sportul a ajuns să fie oaia neagră a țării pentru că fotbaliștii sunt obligați să facă teste pentru a putea să își desfășoare activitatea.

Dacă pentru noul sezon de Liga 2 majoritatea cluburilor participante au aprobat varianta inedită propusă de Federația Română de Fotbal în această perioadă în care pandemia COVID-19 influențează inclusiv desfășurarea competițiilor sportive, pentru Liga 3 calculele sunt și mai complicate. Fiindcă nivelul bugetelor echipelor este unul și mai mic, iar respectarea protocolului medical actual ar aduce cheltuieli foarte mari, imposibil de îndeplinit, forul condus de Răzvan Burleanu nu se grăbește să ia o decizie în privința sistemului în care se va desfășura ediția 2020/2021 a celui de-al treilea eșalon. În noul sezon al Ligii 3 ar trebuie să ia start și mai multe echipe (90 față de 80) decât au luat în ediția ”înghețată” după doar 16 etape dintr-un total de 30.

Până la a stabili o variantă de desfășurare a noii ediții a Ligii 3 în condițiile pandemiei, FRF vrea mai întâi să obțină din partea ministerelor Sănătății, respectiv Tineretului și Sportului un protocol medical mai accesibil, inclusiv pentru cluburile care activează la nivelul eșaloanelor inferioare, care în acest moment nu-și permit testări din 14 în 14 zile.

Astfel, startul noului sezon la data de 29 august, așa cum fusese stabilit inițial, este imposibil, mai ales că și începutul Ligii a 2-a a fost devansat pentru primul weekend din luna septembrie.

Vizualizări: 474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: